Malmös 13 bästa uteserveringar 2017

Äntligen har sommaren tagit vid på riktigt och det är läge att samla polarna för att ta en kall i solen. Här hittar du några av Malmös skönaste uteserveringar 2017!

Erika Bergman  |  Publicerad 2017-07-28 18:04  |  Lästid: 3 minuter

Det kan vara svårt att tro det men solen har äntligen funnit sin väg till lilla landet Sverige – och eftersom den tagit sådan tid på sig att anlända har vi mycket ölande att ta igen. Så låt oss utnyttja semesterdagarna till fullo och förgylla sommarens sista dagar med en öl i handen. Här listar vi de bästa uteserveringarna att hänga på i södra Sveriges huvudstad 2017.

Far i hatten

Var? Folkets park

Vid Folkets park finns en stor och mysig uteservering som påminner om en nöjespark. Utmana polarna på en runda pingis, spela lite fotboll eller bara njut av ölen som tillverkats av småskaliga bryggerier. Vissa kvällar förgylls av konserter och DJspelningar.

Grilljanne

Var? Hjälmarekajen

Vid Hjälmarekajen finner du den här härliga takterassen med oslagbar utsikt från fjortonde våningen. Spana ut över Malmö och sundet samtidigt som du smuttar på en drink.

Lyran mat och bar

Var? Simrishamnsgatan

Lyrans uteservering är mysigt belägen ett stenkast från Folkets park. Härlig stämning med personal som hyser genuin kärlek för såväl mat som dryck.

L’enoteca

Var? Västergatan

Kom och njut av ett glas vin på denna vinbar som är belägen på en mysig innergård i närheten av Stortorget. Här finns ett sortiment på över 200 ekologiska vinsorter som är speciellt utvalda från små, seriösa vinmakare.

Mineral

Var? S:t Knuts väg

Vid St:Knuts väg finner du denna hemtrevliga innergård. Mysig stämning under dunkla träd vars kronor pyntats med ljusslingor som lyser upp efter mörkrets intrång.

Vibliotek

Var? Södertull

Ett besök här är som att uppleva Spanien mitt på Södertull. Prisvärd tapas och utsökt sangria.

Källan

Var? Möllan

Källan är en älskad favorit för många av Malmös invånare. Med en avslappnad stämning vid Möllans utkant är det här perfekt för soft häng med vännerna.

Nya Tröls

Var? Karlskronaplan

Här råder en familjär stämning och många gäster är återkommande deltagare i det quiz som tar plats varannan måndag. Det finns även ett tämligen brett sortiment av öl, med en bar som enbart erbjuder öl från Skandinaviens mikrobryggerier och en internationell bar med över 80 ölsorter. Passar den ölkunniga men även den som bara är ölsugen.

Flotten

Var? Södra vallgatan

Packa med egen favoritdryck och hoppa på flotten vid Södertull. Njut av kvällssolen samtidigt som du färdas längs Malmös kanaler i Kungsparken och Slottsparken. Koppla av till levande musik i form av allt från pop till visor. Avgångar sker kl 18:00 samt 20:00.

Metro

Var? Möllan

Vid kanten av Möllevångstorget hittar du den här livfulla uteserveringen. Njut av utsikten över det myllrande torget. Under regniga kvällar skyddas av markiser och infravärme som håller igång mysstämningen.


Atmosfär

Var? Davidshall

Mittemot ST:Petri läroverk finner du Atmosfär vars uteservering badar i sol under hela dagen. Som namnet antyder erbjuds en behaglig atmosfär där man utan problem kan konversera med sina bordsgrannar till tonerna av behaglig jazzmusik i bakgrunden.

Escama

Var? Davidshall

I kvarteren kring Davidshall och Malmö opera finner du gastrobaren Escama. Här erbjuds ett ambitiöst utbud av olika spanska delikatesser.

Victors

Var? Lilla torg

Det här är en av Malmös äldsta restauranger med en av stadens största uteserveringar. Slå dig ner vid ett bord och sänk din bärs samtidigt som du iakttar myllret på Lilla torg.

 

Läs mer om uteserveringar:

Stockholms 18 bästa uteserveringar

14 av Göteborgs bästa uteserveringar och terasser

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-07-31 15:59