Malte Gårdinger i Young Royals: “Jag tänkte att jag bara skulle vara mobbaren som tryckte upp någon mot ett skåp”

Säsong 2 av hyllade Netflixserien har premiär den 1 november och hypen är påtaglig efter att de fyra första minuterna släpptes som en smygtitt. Café bytte några ord med Malte Gårdinger som spelar seriens August och pratade om hur man går in för att spela en trovärdig bad guy.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2022-10-21 17:40  |  Lästid: 2 minuter

Berätta om dina känslor inför kommande säsongen av Young Royals!

“Första gången hade jag inte jättemycket förväntningar. Jag tänkte att folk får reagera som de gör. Men jag har väldigt stark magkänsla nu för att den här säsongen kommer träffa många.”

Hur hamnade rollen som August hos dig?

"Det sjuka är att jag castade till rollen som Simon och körde två profilmningar som honom. Sedan frågade de om jag ville göra August. När jag fick samtalet tror jag inte att jag förstod hur stort det skulle vara. Jag hade inte förstått att det var Netflix och inte läst manus, så jag tänkte att jag bara skulle vara mobbaren som i någon scen trycker upp någon mot ett skåp. Men sedan när jag fick manus tänkte jag att 'Oj det här är ju bra. Och jag får säga lite saker också."

Hur ställde du om från att spela Simon till en så annorlunda rollfigur som August?

"Jag tror att det någonstans var intressantare för mig. Jag hade aldrig spelat en elaking innan, så det var väldigt kul att vara ett riktigt rövhål. 

Vill du berätta mer om vad hos August du fastnade för?

"Jag tyckte att rollen var riktigt välskriven. Han har väldigt många sidor. Han är skör, men ändå ett rövhål. Rädd och samtidigt konfliktsökande. Det var många lager. Det svåraste var att inte göra honom till en karikatyr, jag ville göra honom lite motsägelsefull. Efter flera scener var jag tvungen att be om ursäkt till folk, för jag tyckte det var så jobbigt att vara så jävla elak."

Foto: Netflix

Hur förberedde du dig för att spela honom?

"Inför en ny roll brukar jag hitta några personer som jag sätter ihop till en inspirationskälla. Kroppsspråk, pondus, hållning. Sättet man pratar. Det är ett skönt sätt att leka runt med en figur.

För August hade jag en eller två förebilder. Jag var ute mycket på Östermalm och bestämde mig för att under någon månad titta på vissa personer och deras sätt att vara. Då bröts faktiskt min idé av hur jag tänkte att det skulle vara. Att alla som är överklass skulle vara väldigt formella eller tydliga, rakryggade. När det egentligen är lite sluddrigt för man har råd att vara sluddrig. Man är så säker på sin position."

Eftersom detta är första gången du spelar en bad guy. Hur knyter man an till en sådan person?

"Man vill ju helst komma till den punkt när man förstår alla motivationer till alla handlingar och känslor som karaktären har. Jag tror jag tänkte mycket på hans frustration och rädsla. Det är nog motivationen till mycket dumma saker han gör. Att han är livrädd att förlora det lilla han har kvar. Det kan jag någonstans förstå och därför förstå varför han gör det han gör."

Säsong 2 av Young Royals har premiär på Netflix den 1 november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-10-25 09:46