10 hetaste serierna och filmerna att streama i mars

Serien The Regime, filmen Oppenheimer, filmen Napoleon, serien 3 Body Problem och Adam Sandler som astronaut i The Spaceman.

Kate Winslet som europeisk diktator i ”The Regime”, GoT-skaparnas nya serie ”3 Body Problem” och Johan Renck-regisserade filmen ”Spaceman” – mars månad ser ovanligt stark ut på streamingfronten. Och då har vi inte ens nämnt ”Oppenheimer”, ”Ronja rövardotter” och ”Young Royals”.

Joakim Almén | Foto: Kollage  |  Publicerad 2024-02-28 12:46  |  Lästid: 4 minuter

Spaceman

Film | Premiär på Netflix fredag 1 mars.

Foto: Netflix

Efter succén med HBO-serien Chernobyl är svenske regissören Johan Renck tillbaka. Denna gång med filmen Spaceman på Netflix där Adam Sandler spelar huvudrollen. Och det är inte skojaren Sandler vi får se, i stället plockar han fram de seriösare sidor vi såg i Uncut Gems.

Filmen är baserad på boken Spaceman of Bohemia skriven av tjecken Jaroslav Kalfař, och följer astronauten Jakub (Sandler) som är sex månader in i ett solouppdrag i rymden. Väldigt ensamt alltså, eller? Till en början, ja. Men det visar sig snart att han inte är ensam utan har sällskap av en spindelliknande alien (vars röst görs av Paul Dano) som iklär sig rollen som rymdpsykolog åt Jakub.


Napoleon

Film | Premiär på Apple TV+ fredag 1 mars.

Foto: Apple TV+

Ridley Scotts historiska actiondrama berättar historien om hur Napoléon Bonaparte (Joaquin Phoenix) gör kometkarriär under franska revolutionen i slutet av 1700-talet och påbörjar sin resa till makten över Frankrike som fullbordas när han kröntes till kejsare i början 1800-talet. Filmen har fått blandat mottagande, men är trots det klart sevärd.

Läs mer: Napoleonfilmen kryllar av felaktigheter – här är de 5 största


The Regime

Serie | Premiär på HBO Max torsdag 4 mars.

Foto: HBO Max

Kate Winslet som en diktatorfigur i ett påhittat, modernt europeiskt land som börjar kollapsa, jo man tackar. Kansler Elena Vernham, Winslets karaktär, har varit isolerad i sitt palats under en längre tid och blir alltmer paranoid. I sin instabilitet blir hon tajt med en våldsam och oförutsägbar soldat och smider tillsammans planer för att stärka sitt redan befintliga järngrepp över befolkningen när oroligheterna ökar i landet.

Trailern utlovar mörk humor och drama, och sättet Winslets auktoritära ledare pratar på påminner en del om Jennifer Jason Leighs kapitalstarka och fantastiskt spelade karaktär i senaste Fargo-säsongen. The Regime kan bli nåt alldeles extra.


Full Swing, säsong 2

Dokumentärserie | Premiär på Netflix onsdag 6 mars.

Foto: Netflix

Första säsongen av golfdokumentären om livet och spelarna på PGA-touren bar Drive to Survives dna, precis som Netflix tennisversion Break Point och cykeldito Tour de France: Unchained. Full Swing sorteras kvalitetsmässigt in nånstans mittemellan alla Netflix sportdokumentärserier. Marginellt bättre än Break Point men inte lika bra som Tour de France eller Drive to Survive.

I den nya säsongen håller vi tummarna för fler levande spelarporträtt likt det om den underbara slackern Joel Dahmen i första säsongen.


Wonka

Film | Premiär på HBO Max fredag 8 mars.

Foto: HBO Max

Wonka, Napoleon och Oppenheimer – mars ser ut att bli årets bästa streamingmånad för storfilmer från 2023. I Wonka berättas historien om den unga Willy Wonka (spelad av grabben överallt, Timothée Chalamet) och hur han blev världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare. Magi, musik, kaos och känslor är nyckelorden i den här färgsprakande filmen riktat till målgruppen ”hela familjen”.


Young Royals, säsong 3

Serie | Premiär på Netflix måndag 11 mars.

Foto: Netflix/Johan Paulin

Svenska supersuccén, som förvandlat huvudsrollinnehvarna Omar Rudberg och Edvin Ryding till internationella storstjärnor som frekventerar amerikanska talkshows, går i mål med sin tredje och sista säsong.

”Medan Hillerska konfronteras med den värsta krisen i skolans historia, tvingas Wilhelm och Simon hantera hjärtskärande avslöjanden och slutgiltiga beslut”, skriver Netflix om handlingen.

Första fem avsnitten släpps 11 mars och serien går i mål med det sista avsnittet 18 mars, då även bakom kulisserna-dokumentären Young Royals Forever släpps.


Manhunt

Serie | Premiär på Apple TV+ fredag 15 mars.

Foto: Apple TV+

Manhunt skildrar ett av världshistoriens mest välkända brott och den efterföljande, spektakulära, jakten på den amerikanske presidenten Abraham Lincolns mördare – John Wilkes Booth. Miniserien beskrivs av Apple TV+ som en konspirationsthriller och baseras på James L. Swansons bok på ämnet.

Ett gott omen är att Manhunt är skapad av Monica Beletsky, som tidigare varit involverad i toppenserierna FargoThe Leftovers och Friday Night Lights. Huvudrollen spelas av The Crown- och Game of Thrones-bekante Tobias Menzies, och i övriga roller märks bland andra Anthony Boyle (The Plot Against America), Lovie Simone (Greenleaf) och Will Harrison (Daisy Jones & The Six).


Oppenheimer

Film | Premiär på SkyShowtime torsdag 21 mars.

Foto: SkyShowtime

Har du inte sett en av förra årets bästa filmer får du en streamingchans nu. Det mesta är redan sagt om filmen om Robert Oppenheimer, atombombens fader, och vi nöjer oss med att konstatera att det är en av Christopher Nolans absolut bästa filmer. Det säger mycket.

Läs Cafés recension av Oppenheimer här.


3 Body Problem

Serie | Premiär på Netflix torsdag 21 mars.

Foto: Netflix

I stället för fantasy: science-fiction. Game of Thrones-skaparna David Benioff och D. B. Weiss har lämnat Westeros och tagit sig an ett nytt projekt med storslaget anslag. 3 Body Problem baseras på Liu Cixins bokserie Remembrance of Earth's Past, som hyllats av Barack Obama, framför allt den första boken i trilogin som även lånat ut sitt namn till serien.

Serien tar avstamp i den kinesiska kulturrevolutionen på 60-talet, men snart blir tidslinjen invecklad när jorden hotas av en utomjordisk civilisation. Om du letar efter likheter med Game of Thrones så stannar det nog just vid den tillsynes invecklade intrigen. På den gigantiska producentlistan finns namn som Brad Pitt och Rian Johnson. Det ska bli väldigt spännande att se slutresultatet av detta monsterprojekt.


Ronja rövardotter

Serie | Premiär på Netflix torsdag 28 mars.

Foto: Audrius Solominas / Viaplay

Svårt ekonomiskt blödande Viaplay sålde i slutet av 2023 rättigheterna till tv-serien om Ronja Rövardotter till Netflix – och lagom till skärtorsdagen är det premiärdags för en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. Enligt Netflix kommer handlingen (föga förvånande) kretsa kring ”en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr.”

I den, med svenska produktionsmått mätt, svindyra serien syns bland andra Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Kerstin Linden, Jack Bergenholtz Henriksson, Christopher Wagelin och Krista Kosonen. 


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-28 12:48