Månadens måsten, enligt Café

Två böcker, en bärbar spelkonsol och ett par beigea Chelsea Boots.

Köpen som får redaktionens hjärtan att slå några extra slag.

Redaktionen  |  Publicerad 2023-11-10 15:10  |  Lästid: 2 minuter

Restaurangbok av Michael Cecchi-Azzolina

Joakim Kullmer, art director 

Aldrig slutar jag fascineras av krogbranschen. Drogerna, dekadensen, det hårda jobbet och, såklart, maten. Michael Cecchi-­Azzolina ligger bakom en drös legendariska restauranger på Manhattan och ännu fler smaskiga historier, och vet du inte vad en maître d’ är så googla det. 324 kr.

Konsertbiljetter till Solen

Joakim Almén, digital chef 

Foto: Fredrik Bengtsson

De senaste årens album- och singelsläpp har visat att Solen har en bredare palett än den svårmodiga Kent-influerade rock de slog igenom med för över tio år sedan. Trubadurrockiga albumet Totalmusik har fångat en ny publik och nyligen släppte det Gävle-bördiga bandets starkaste album hittills, Idol. Den 1 december gör de sin största spelning hittills i karriären. Gissningsvis inför ett utsålt Cirkus. 435 kr.

Coffee table-bok av Sofia Coppola

Rasmus Blom, redaktör

Jag var på invigningen av Fotografiska i Berlin och gick därifrån med filmaktuella Sofia Coppolas nya tungviktare till bok Archive. 488 sidor bakom kulisserna på filmer som Lost in Translation och On the Rocks. För alla oss som aldrig tröttnar på att se Bill Murray i hotell­morgonrock med en cigg i mungipan. 949 kr.

Chelsea boots från CQP

Joel Ågren, chefredaktör  

Med ett par chelsea boots i höstgarde­roben kan man gå hur långt som helst. Säsongens snyggaste modell heter ”Crest”, kommer från svenska CQP, är handgjord i Portugal i vattenavstötande italiensk mocka och fjäderlätt Vibram-­sula och kommer i tre sobra färger. En tidlös och lättburen sko som funkar till allt. 5 000 kr.

Bärbar spel-pc från Valve

Morgan Norman, fotograf

När man aldrig riktigt växer upp, tiden är knapp och tv:n alltid är ockuperad av Bolibompa eller söta djurklipp på Youtube: Valve Steam Deck är en bärbar konsol för hårt arbetande småbarnsföräldrar med hundvalp som vill fly undan verkligheten för en stund och rädda världen från onda demoner, drakar och zombies. Från 5 000 kr. 

Skrivbordslampa från Memphis Milano

Daniel Lindström, modechef

Kan man göra annat än älska den italienske formgivaren och arkitekten Ettore Sottsass? Han grundade Memphisgruppen 1981, ett slags antidesignrörelse som revolterade mot strikt funktionalism. Bordslampan ”Tahiti”, med silhuetten av en anka med rosa huvud, formgavs samma år och kan liva upp vilket rum som helst. Finns nu i nyproduktion hos bland annat Nordiska Galleriet. 15 700 kr.

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad för 2 days sen