Hoppa till innehåll

Månadens bästa köp, enligt Café

Mockasiner, doftljus och sneakers.
Redaktionen

Köpen som får redaktionens hjärtan att slå några extra slag.

Doftljus från Byredo 

Joel Ågren, chefredaktör 

Semestern är knappt över, men du längtar redan tillbaka till de där varma sommardagarna när inte ens ett bibliskt ösregn kan få dig på dåligt humör. Vi hör dig och relaterar. Byredos nya doftljus Summer Rain är svensk sommar i lyxförpackning, med toner som basilika, fikon och sandelträ som får vilken sunkig hyres-etta som helst att dofta som en semesterkåk i skärgården. 730 kr.

Spelet The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Joakim Almén, digital chef

Har nog aldrig stått mer rakryggad bakom en rekommendation i hela mitt liv. Varför? För att nya Zelda har tagit över titeln som det bästa spel jag någonsin spelat, från Ocarina of Time. I spelkontext kommer jag alltid att jaga den storögda känsla jag kände inför spel före tonåren. Sjukt nog får TotK mig att känna precis så. 650 kr (Nintendo Switch).

Mockasiner från Minnetonka

Joakim Kullmer, art director 

1:33:48 in i Once Upon a Time in Hollywood. Närbild på Brad Pitts mockasiner när han kliver ur bilen på Spahn Ranch. Det är varmt, det dammar och ser så otroligt mjukt och coolt ut. Jag vill ha dem. Sen kommer frågorna. Kan jag bära upp dom? Har man strumpor i? Måste man sätta fast en sula under? Jag vill ju inte det. Frågor och åter frågor. En sak vet jag och det är att de inte kostar skjortan. 800 kr.

Hotellnatt på NoFo i Stockholm 

Emil Åreng, dryckesskribent 

Ett av Sveriges bästa hotell som verkligen inte har fått den uppmärksamhet som det förtjänar. Trevliga rum, suverän service – hjärtlig, även fast man inte är från Södermalm – och en vinbar som gör att man blir peppad på livet. Och kanske det bästa av allt: Du slipper ringa Klarna fyra gånger inför incheckning för att säkerställa att du har råd. Från 1 200 kr.

Sneakers från Morjas

Rasmus Blom, redaktör 

Svenska skovarumärket Morjas går från klarhet till klarhet. Med en nyöppnad butik på Humlegårdsgatan i Stockholm (komplett med egen kaffebar) och nya stilrena sneakers i sortimentet är det som om alla stjärnor står rätt efter sex års hårt slit. 1 995 kr.

Digitalkamera från Lecia

Daniel Lindström, modechef

När du inte längre nöjer dig med iPhone-bilder från semestern är det dags att investera i en riktig kamera. Inget är bättre än så här. Den första Leica Q-kameran introducerades 2015 och skapade ett helt nytt segment – kompaktkamera med fullformatsensor, fast optik och tidlös design. Nya Leica Q3 är den modernaste versionen med mängder av tekniska finesser, bland annat extremt snabb autofokus och ett ISO-intervall från 50 upp till 100 000. Att fotografera och filma blir som en dröm jämfört med andra produkter. Mig stoppar endast priset. 70 990 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.