Marcus Berggren: ”Om Strage skriver en till Dolly Style-krönika till startar jag ett peddorykte”

Marcus Berggren, Dolly Style och Fredrik Strage.

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Den här gången: Marcus Berggren, komiker, skribent och P3-profil.

Marcus Berggren
Marcus Berggren  |  Publicerad 2019-11-26 10:40  |  Lästid: 2 minuter

KÖR!


Cykla salongs

Den perfekta mixen av hälsa och ohälsa. Vet inte om det är straffbart, men i så fall är väl jag lite biffkriminell.

Att vara lite biffkriminell

Se ovan.

Gilmore Girls

Back in the day avfärdade jag den, liksom resten av världens killar, som ”ett jävla käbbel”. Vi hade fullt upp med att kolla på CSI: Örkelljunga. Det visade sig bara vara gammalt hederligt kvinnohat.

Purple Mountains

Purple Mountains skiva är världens roligaste självmordsbrev. David Berman aka Silver Jews första musik på tio år. Jag hann lyssna cirka en gång innan han hängde sig. Det är fan indie.

Grand aioli

Det finns en tradition i Provence där hela byn går ihop och gör en balja aioli stor som en badtunna. Den ska vara så vit­lökig att Robert Pattinson får mens. Sedan tar byborna med sig egna grönsaksstavar och dricker vin tills dom får bra kvinnosyn. 


AVVAKTA!


Stand-up

”Konstformen” som gav oss Aron Flam. Någon måste ju straffas. Helst Aron Flam. Jag orkar knappt se min egen stand-up, men av förklarliga skäl måste jag vara där när den genomförs. Funderar i stället på att börja med den ädla konsten att bita den hand som föder mig.

Mikrofon på mikrofonstativ.

Den ädla konsten att bita den hand som föder en

Se ovan.  

Cool girls

Känns som om alla tjejer i Stockholm blivit fillersnazister. Bajsbruna åsikter och hånglat med ett jordgetingbo. Jag vill slå ett slag för ­vanlig töntig tjej. Cupcakes och blödig humanism! Kom tillbaka!

Terapi

Ska verkligen en person till behöva lyssna på mitt gnäll?  

Skor

Finns det några skor som inte gör att man ser ut som om man ska på Power Rangers-lajv i en avlägsen japansk framtid? Görs alla sneakers i 3D-printer på Daft Punks sommarstuga eller? Hoppas träskor kommer tillbaka utan att man måste gå med i SD.


STOP!


Födelsedagar

Alla har en – det är ingen grej. Din morsa kunde inte säga nej – nu är du här med byxor och ambitioner. Jag tänker inte fira det.

Planeten

Varför pallar inte du att bli exploaterad och utsugen som en vanlig jävla proletär? Diva.  

Fredrik Strages kärlek till Dolly Style

Vi fattar! Du gillar ett barnband! Du är helt sjuk i huvudet! Skriver du en till krönika om det startar jag ett peddorykte.

Killar som filmar hur dom lagar en svajig pasta ovanifrån på instastory

Dude, vi försöker äta här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-26 11:01