Annons
Annons

Marie Serneholt kastar sig från det ena till det andra, från programlederi på Bingolotto till skinnjackssamarbete med Jofama. Vi frågade ut artisten och systertidningsbloggaren om hennes åsikter när det gäller herrmode.

Annons

Marie, vad är den snyggaste outfiten på en kille?
– Jag är svag för snubbar i jeans, tischa och en snygg skinnjacka. En klassiker. James Dean-looken funkar fint än idag. Sedan är ju en skräddad kostym alltid tio poäng.

Gilla Cafe.se på Facebook

Bästa kostymoutfiten då?
– Svart eller kritstrecksrandig med en krispig vit skjorta under, toppat med snygga manschettknappar och en fin näsduk samt ett par välputsade pjucks till… oj, oj, oj. Mums. Släng på en svart slips om tillfället kräver så är du garanterat festens stiligaste.

Vilka märken gillar du?
– Några av mina svenska favoritdesigners när det kommer till herrmode är BLK DNM, Acne och Tiger. Alla tre levererar snygga, stilrena och intressanta plagg. Alltid grym passform och fantastiska material.

Vem är världens bäst klädde man?
– Johnny Depp. Yesterday. Today. Forever. Mr Depp har under alla år haft sin alldeles egna stil. Få fixar att klä sig som honom utan att se utklädda ut. Trots att han ibland går runt i knasig hatt och lustiga glasögon ser han ändå alltid het ut.

Okej, men vem ska killar inspireras av då?
– Modellen Jon Kortajarena är ofta grym i blåa jeans, ett schyst bälte, en vit tischa och rufsig kalufs. Enkel look att köra copy-paste på.

Jon Kartajarena backstage på Caféplåtning 2009.

* * *

Vem är bäst klädd i Sverige?
Kim Cesarion. Han lyckas alltid se ut som om han nyss klivit ut ur ett stylat modereportage.

Vad kan killar lära sig av tjejer när det gäller stilen?
– Vi är duktiga på att kolla på varandra och på att fråga vart plagget eller accessoaren är köpt, om det är något vi gillar. Vi inspireras mycket av varandra. Alltså, killar – våga spana på era killpolare!

Säg ett plagg som alla killar borde ha i garderoben.
– En skinnjacka.

Och vilket plagg ska man elda upp?
– Alla plagg som sitter riktigt illa. Inget är så fult som dålig passform.

Vilket är det vanligaste stilmisstaget killar gör?
– Ingen stilmiss egentligen, men när ni vräkt på er så mycket parfym att man luktar stark herrdoft när man kramat om er. Inte så himla nice.

Någon speciell doft du gillar då?
– Nyduschat.

Johan Hurtig

Bilden på Marie Serneholt är tagen av Fredrik Skogkvist för Café.

Annons

Dela (12)
TweetaLaddar