Café utnämner Kim Cesarion till Sveriges bäst klädda man 2013

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2013-09-18 22:00  |  Lästid: 2 minuter

Succésingeln Undressed slog ner som en gnistrande soulbomb både på radio, Spotify och iTunes i våras. Nästa år släpps hans efterlängtade debutalbum. Kim Cesarion, 23, står på tröskeln till ett internationellt genombrott – och han gör det med en purfärsk prestigetitel i bagaget: Sveriges bäst klädda man 2013.

– Det är fantastiskt och en stor ära, säger Cesarion. Jag känner mig väldigt glad över att ni uppskattar min stil. Att klä sig nice har varit ett stort intresse för mig så länge jag kan minnas.

Kim Cesarions personliga stil utgår från en dressad bas och kryddas med noggrant utvalda accessoarer, ofta inhandlade i Japan eller på eBay.

– Jag använder gärna svenska märken, men inte från topp till tå. Det är blandningen som skapar en stark look.

I videon till Undressed bär Kim Cesarion till exempel en kostym från Tiger of Sweden, Mark McNairy-skor, en vintageskjorta från Levi’s och en scarf från A Bathing Ape – allt perfekt ihopsatt.

– Mamma brukar säga att jag är som en ”race horse” som står i båset och bara vill ut och springa. Precis så känner jag mig nu!

Bland de övriga vinnarna märks mittfältsmaestron Albin Ekdal (bäst klädda idrottsman), Fares Fares (bäst klädda skådespelare) och Carina Berg (bäst klädda kvinna) – se hela listan här.

Juryns motivering: Lika golvade som vi blev av hans falsett i superhiten Undressed – lika förförda är vi av hans stil. Frågan är om det någonsin funnits en bättre klädd artist i Sverige än Kim Cesarion? Hans magnetiska mix mellan klassiska kostymer och modern streetwear gör honom till landets klarast lysande modestjärna just nu.

Kim Cesarion fotograferad av Andreas Kock.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 16:15