Martin Åslund: tv-journalister bryr sig för lite om sin klädstil

Johan Hedberg  |  Publicerad 2015-07-21 16:40  |  Lästid: 2 minuter
martin-hel
TV4:s sportkommentator Martin Åslund, 38, tycker det är viktigt att se stilig ut i tv-rutan. Men ett av hans största intressen är vad han har på fötterna.

* * *

–  Med all respekt, man får klä sig hur man vill. Men jag tycker att man ska köpa skor som håller och som man tar hand om. Det kommer ifrån när jag spelade fotboll – då var det som en lärlingsgrej att man tog hand om sina skor ordentligt. Man lärde sig vikten av att vårda dem. I England till exempel är det betydligt hårdare, där är man tvungen att putsa seniorernas skor i början.

Vilken stil ska det vara?

– Jag som är lite äldre föredrar klassiska skor, det är svårt att komma ifrån. Just de här på bilden är superfina och handsydda i Italien, de kommer från märket Santoni.

Vad är viktigast, form eller funktion?

– Köper man sådana här skor så får man både och, och jag har aldrig några problem med skavsår. Men visst, jag skulle aldrig köpa ett par skor som är snygga men inte bekväma.

Hur bra klär sig dina tv-kollegor?

– Det börjar finnas tendenser till att klä sig bättre, även om jag tycker att tv-journalister generellt har för lågt stilintresse – jag ska inte nämna några namn. Själv tycker jag att det är väldigt viktigt, jag försöker vara välklädd även om det inte syns i tv.

Du använder galoscher, det är det inte alla som gör?

– Jag kan varmt rekommendera galoscher! Vintertid finns det så mycket salt och väta som kan förstöra skorna. När jag spelade fotboll saltade de konstgräset, vilket gjorde att lädret i skorna totalt torkade ut.

Några skovårdstips du vill dela?

– När du kommer hem, torka av skorna med en trasa och använd ett skoblock i cederträ! Då behöver du inte göra så mycket mer, och så håller de i fem år.

Jonatan Loxdal

Foto: Matthias Huss

* * *

Läs mer!

10 smarta plagg du borde spana efter på årets sommarrea

Stilguide: det här borde du tänka på när du köper en t-shirt

Modechefen: Så väljer du rätt kostym när du ska på bröllop i sommar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:31