Hoppa till innehåll

Matbloggaren Jävligt Gott släpper vegetarisk BBQ-bok

Bilden är borttagen
Mikaela Råberg

Rediga burgare, rejäla tillbehör och långkokt chili i järngryta över glödande kol. Så beskriver Gustav Johansson, känd från bloggen Jävligt Gott, sin nya grillbok med det passande namnet Jävligt God BBQ.

Bilden är borttagen
Foto: Gustav Johansson

Sommaren är lika med grillsäsong för de flesta svenskar och en växande trend är att grilla grönt.

Att skippa köttet är dock så mycket mer än att bara grilla grönsaker och snart släpper den populära matbloggaren Gustav Johansson – bakom bloggen Jävligt Gott – boken Jävligt God BBQ.

– Det här är inte en vegetarisk kokbok, det är en bok om grillad och jävligt god mat. Jävligt God BBQ är rediga burgare, rejäla tillbehör och långkokt chili i järngryta över glödande kol. Utan kompromisser och utan kött, säger Gustav Johansson.

Bilden är borttagen
Foto: David Johansson

Klassiska, mustiga och goda rätter för alla – även om du i huvudsak äter växtbaserat, är lite av Gustavs filosofi. Med grillboken vill han inspirera till nya tankegångar inom barbecue-kulturen och visa att det går fint att grilla gott och samtidigt vara köttfri.

Bilden är borttagen

Tillsammans med två av Sveriges största vegoaktörer, Quorn och Oumph lanseras boken den 1 juni. Jävligt God BBQ kommer finnas att köpa via Adlibris och Owlstreets.com för 199 kronor, men kan redan nu förbeställas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

Mat & dryck

Ny bok: Korean BBQ