Hoppa till innehåll

Max lanserar ny chiliburgare med balanssinne

Max Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili-burgare

Fira in våren med lagom drag i gomseglet.

Sveriges äldsta burgarkedja, MAX, drar lagom till våren till med en (i dubbel bemärkelse) stark nykomling i burgarutbudet i form av Grand Deluxe Pepper Jack ‘n’ Chili – en lagom stark nyhet med smak av picklad chili och krämig Pepper Jack-ost.

Burgaren är framtagen av Max chefskock sen 13 år, Jonas Mårtensson, och hans team. Jonas är ständigt på jakt efter nya smakkombinationer och verkar inför detta släpp ha snöat in på picklad chili men vidhåller att balansen mellan smakerna är viktig.

– Trots att Pepper Jack ’n’ Chili utgår från just chili är den inte för stark, utan väldigt smakrik med inslag av sötma, syrlighet, hetta och sälta. Vi var väldigt noga när vi tog fram burgaren så att hettan inte skulle bli för intensiv och lösningen blev att skruva upp smakerna och tona ner det starka en aning. Jag tycker att balansen vi landade i är perfekt avvägd, säger Jonas Mårtensson.

Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili serveras på ett sesambröd tillsammans med picklad röd chili, Pepper Jack-ost, gul lök, isbergssallad och chilimajonnäs. På nötköttsburgarna tillkommer också bacon. För den som inte vill ha kött går burgaren att få med Plant Beef eller halloumi.

Som speciellt tillbehör till den nya burgaren lanseras också en ny variant av Max allra snuskigaste och smaskigaste pommes, Chili Hot Fries, som består av pommes, cheddardip, hackad gul lök, picklad röd chili och chilimajonnäs.

Grand Deluxe Pepper Jack ’n’ Chili och Chili Hot Fries finns på samtliga MAX-restauranger mellan 18 mars och 19 maj.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.