Max släpper ny burgare med extra sting: ”Den perfekta såsen”

Max hamburgares nya burgare Frisco BBQ Chipotle.

Svenska hamburgerkedjan rivstartar 2024 med sötma, rökighet och sälta.

Joakim Almén | Foto: Max Burgers  |  Publicerad 2024-01-11 11:09  |  Lästid: < 1 minuter

Om du är en upptäcktsresande inom mat- och livsmedelsnyheter kommer här en aktualitet som tordes dra ögonen till sig. Svenska hamburgergiganten Max startar det nya året med att släppa en söt, rökig och kryddig nyhet i sortimentet.

Det handlar om kampanjburgaren Frisco BBQ Chipotle, som enligt Max själva ska ta deras populära barbequeburgare till nästa nivå. Chipotlesåsen innehåller rökt chili vilket ger en tydlig rökighet utan överdriven sötma. Såsen kombineras med burgarkedjans klassiska friscobröd, samt med bland annat bacon, ost, lökringar, saltgurka och picklad rödlök. Frisco BBQ Chipotle går att få med svenskt nötkött, Crispy Supreme, Plant Beef, Grilloumi eller Grand Chicken.

“2007 påbörjade jag resan att ta fram receptet till den perfekta BBQ-burgaren. Då visste jag inte hur mycket tid och kraft det krävdes för att hitta de rätta ingredienserna för en fulländad smakbild. Utmaningen med BBQ-sås är att den är väldigt smakrik, söt och rökig. De övriga ingredienserna måste då väga upp de tunga smakerna. Med hjälp av Chipotle får såsen en rökig och kryddig smak, något som tidigare saknats på burgare. Nu kan vi äntligen presentera den perfekta såsen med en rökighet utan för mycket sötma”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Max nya burgare Frisco BBQ Chipotle finns på menyn i Max burgarrestauranger från torsdag 11 januari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-01-11 11:11