Hoppa till innehåll

Här öppnar Max en helt vegetarisk restaurang

Joel Linde

Både Max och Way Out West har gjort stora miljösatsningar de senaste åren, och nu slår de sina påsar ihop.

Tidigare i år gjorde Max hamburgare succé när de lanserade tre nya vegetariska och veganska burgare, och nu satsar de på att göra Sverige ännu grönare genom ett samarbete med festivalen Way Out West i Göteborg.

– Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin, men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara. För oss känns det självklart att göra det tillsammans med Way Out West, en annan organisation som är bäst i klassen när det gäller hållbarhet och som tidigt ställde om till helt vegetariskt, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Konkret innebär det att Max bygger upp en restaurang mitt i Slottsskogen den 11-13 augusti, där du kommer kunna köpa allt vegetariskt och veganskt på Max meny.

LÄS ÄVEN: Så smakar Max nya veganska och vegetariska hamburgare

– På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda, vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett perfekt komplement. Vi är väldigt glada och stolta över att de har tackat ja till inbjudan, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger.

Förra året reagerade många på att festivalen, som sedan 2012 varit helt vegetariskt, blev (nästan) mjölkfri. Då skrev man att de ville utnyttja sin plattform till att skapa debatt och med små medel ta några steg i rätt riktning i miljöfrågan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.