Hoppa till innehåll

The Soundtrack of Our Lives återförenas – spelar på Way Out West

The Soundtrack of Our Lives

Ett av Sveriges bästa rockband genom tiderna står i sommar på scen tillsammans för första gången på tio år.

Man brukar ibland prata om uttrycket ”comedians comedian”. Alltså komikers egen favoritkomiker. Om man ska översätta uttrycket till musikvärlden är det Ebbot Lundberg-ledda bandet The Soundtrack of Our Lives ett rockmusikernas rockband.

Noel Gallagher älskar dom. Precis som Jack Black som undertecknad såg flänga runt som en tok i publiken under Soundtracks tre timmar långa superspelning på klassiska The Trobadour i Los Angeles 2009.

The Soundtrack of Our Lives la ner bandet med en sista spelning på Södra Teatern i Stockholm för drygt tio år sedan. Men nu återuppstår man och ger i sommaren tre spelningar under vad kan man kallar för The Second Life Replay Reunion.

”Vi kände nog alla att det kanske var dags att testa och se vad som händer med vårt DNA om vi spelar ihop igen”, säger sångaren Ebbot Lundberg. 

”Och energin fanns där för DNA-stegen var fortfarande intakt trots vissa påfrestningar.”

De tre spelningarna kommer att ske på festivaler, glädjande nog är Way Out West i Göteborg en av dessa där man spelar 11 augusti. De två andra återföringsspelningarna sker på Azkena Rock Festival i Spanien och på Øyafestivalen i Norge 12 augusti.

The Soundtrack of Our Lives uppträder hos Jay Leno 2003. Foto: Getty Images

Att The Soundtrack of Our Lives återförenas är den legendariska musikprofilen Bruce Emms förtjänst. Emms, som gick bort i fjol, drev musikaffären Musik Utan Gränser, mer känd som MUG, och var något av en skyddsängel för hela Musikgöteborg. På sin dödsbädd uttryckte han en önskan om att The Soundtrack of Our Lives ska återuppta verksamheten. Vid en minneskonsert till Bruce på Pustervik i Göteborg förra året stod så delar av TSOOL på scenen. Men nu återförenas alltså hela bandet.

Förra året valdes bandet, som förutom Ebbot Lundberg består av Ian Person, Mattias Bärjed, Martin Hederos, Kalle Gustafsson Jerneholm och Fredrik Sandsten, in i Swedish Music Hall of Fame.

Här kan du se The Soundtrack of Our Lives i sommar:

16/6: Azkena Rock Festival, Vitoria-Gasteiz 

11/8: Way Out West, Göteborg

12/8: Øyafestivalen, Oslo

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.