Metallica släpper den ultimata rockskon i samarbete med Vans

Metallica lanserar sitt tredje samarbete med skotillverkaren Vans, och nyheten kommer samma dag som bandet belönas med polarpriset.

Joel Linde | Foto Vans, IBL  |  Publicerad 2018-02-14 12:03  |  Lästid: 2 minuter

Metallica slog igenom på tidigt 80-tal och har totalt släppt tio studioalbum, plus ett samarbete med Lou Reed 2011. Men de har haft svårt att nå tillbaka till den status de hade just under sina första år i strålkastarljuset – kritikerna har inte varit nådiga mot dem de senaste två decennierna. Men så kom Hardwired… to Self-Destruct 2016 och allt tycktes förlåtet. Efter 8 års tystnad hade rockarna bevisat att de var långt ifrån slut.

Och när polarpriset delades ut på onsdagen den 14 februari var det Metallica som tilldelades priset för populärmusik, med motiveringen:

”Inte sedan Wagners känslostormar och Tjajkovskijs kanoner har någon skapat musik som varit så fysisk och ursinnig, men ändå samtidigt tillgänglig. Genom virtuost ensemblespel och en mångdubbling av tempot har Metallica tagit rockmusiken till platser där den aldrig varit förut. I Metallicas värld förvandlas tonårsrummet och konsertlokalen till ett Valhalla. Kraften i gruppens kompromisslösa album har gett stöd åt miljoner att vända sitt utanförskap till en superkraft.”

Och samma dag kommer också nyheten om att Metallica släpper en ny serie skor och t-shirtar i samarbete med Vans – ett klassiskt skatemärke som blivit väldigt vanligt i rockkulturen och som används flitigt av Metallica-medlemmarna själva. Inte minst basisten Robert Trujillo som själv åkt en helt del bräda.

Här kan du se hela kollektionen, Vans X Metallica:

Vans classic slip-on

Vans Sk8-Hi

Vans X Metallica t-shirt

Vans X Metallica truckerkeps

Kollektionen lanseras den 16 februari och kan köpas på Metallica.com eller Vans.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:07