Första titten på albumaktuella Foo Fighters skosamarbete med Vans

Dave Groghl och Vans Foo Fighters sneakers

Ett av världens största arenarockband släpper nytt album – och Vans-dojor.

Joakim Almén | Foto: Vans & Getty  |  Publicerad 2021-01-21 13:51  |  Lästid: 2 minuter

Klassiska amerikanska skejtskomärket Vans har de senaste åren haft en tydlig samarbetsinriktning när de släpper skor och klädkollektioner. Bland mängder samarbeten märks Vincent van Gogh, Musse Pigg, Led Zeppelin och klassiska halloween/julfilmen The Nightmare Before Christmas.

Nu är det dags för den kaliforniska skejtgigantens nästa samarbete, den här gången med the nicest guy in rock, Dave Grohls rockbandsorkester Foo Fighters. Som så ofta finns det en aktualitet i den här typen av samarbeten. Aktualitetskroken här är delvis att Foo Fighters självbetitlade debutalbum fyller 25 år, ett album som hjälpte till att katapultera Nate Mandel, Pat Smear, Dave Grohl och så småningom Taylor Hawkins till ett av världens största arenarockband. Och delvis att Foo Fighters släpper sitt tionde studioalbum Medicine at Midnight den 5 februari.

Utöver Vans-skosläppet är Dave Grohls Foo Fighters aktuella med kommande fullängdaren ”Medicine at Midnight”. Foto: Getty

Vans och Foo Fighters samarbete består av Vans klassiska skomodell Sk8-Hi och pryds av bandets ”FF”-logga och texten ”Foo Fighters” på skons baksida. Skon släpps i en begränsad upplaga och finns att köpa i Vans butiker eller på Vans.eu från och med 29 februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-21 13:55