Hoppa till innehåll

Modechefen väljer: Sommarens snyggaste solbrillor

Solbrillor från Kenzo.
Daniel Lindström

Cafés Daniel Lindström väljer sommarsäsongens snyggaste solskydd.

Solglasögon är i många fall ganska dyrt – så känner du dig osäker, välj i första hand en klassisk modell som pilot eller Wayfarers. De är tidlösa och passar till alla slags kläder och situationer.

Sportigt från Chimi

Chimi och Maison Kitsunés snabba samarbete Shield är en racinginspirerad ramlös silhuett med en speglande, UV-skyddande CR39-monolins. Lätta och enkla att bära under sportaktiviteter som löpning och cykling. 1 400 kr.

Oversizat från Givenchy

Bågar som sticker ut i mängden. Denna modell från frans­ka Givenchy, tillverkad i vitt acetat med violetta linser, har överdimensionerade fyrkantiga bågar som känns väldigt moderna 2023. 2 000 kr.

Sköldpaddsmönstrat från Kenzo

Franska Kenzo, som numera designas av streetwearikonen Nigo, är på allas läppar igen. Med den här typen av solglasögon kan du aldrig misslyckas med din look. Klassiskt och coolt. 2 800 kr.

Fyrkantigt från Séfr

Séfrs bågar är tillverkade i Italien i ett halvtransparent Mazzucchelli-acetat och med Carl Zeiss-tonade linser. Snyggt och funktionellt. Perfekt till en kortärmad jeansskjorta. 2 800 kr.

Futuristiskt från Dior

Diors designer Kim Jones ligger alltid steget före. Dessa silverfärgade bågar med svart acetat har en elegant oval form och mörktonade glas. Funkar både till sportkläder och mer dressade plagg. 6 500 kr.

Lyxigt från Cartier 

Cartiers solglasögon är designade med samma utsökta utförande som varumärkets berömda klockor. Du får betala mer, men får bågar för livet. Om du inte tappar bort dem såklart. 11 000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.