Hoppa till innehåll

Modechefen väljer: vårens 6 bästa sportjackor

Jackor

Vårens bästa ytterplagg? Vi svarar varsityjackan. Här väljer Cafés moderedaktör ut 6 favoriter i olika prisklasser.

Varsityjackan är en amerikansk klassiker som föddes på Harvard i slutet av 1800-talet. Jackan kännetecknas av den är gjord i ull, har ärmar i skinn och en eller flera bokstäver broderade på bröstet, därför kallas den även för ”Letterman”-jacket.

Vi har hittat sex nya modeller som du hittar i butikerna nu. Häng med!

1. New Era

New Era grundades 1920 i New York har sedan 1992 varit officiell leverantör av kepsar till Major League Baseball. Därifrån är det inte långt till att göra fina och prisvärda varsityjackor som denna. Pris: 1 795 kr.

2. Polo Ralph Lauren

Ralph Lauren älskar baseball (särskilt New York Yankees) och har alltid varsityjackor i sortimentet. Denna modell är gjord i ett lyxigt satintyg. Pris: 11 395 kr.

3. Kenzo

Japansk-franska modehuset Kenzo designas i dag av streetwearikonen Nigo (bästa kompis med Pharrell Williams). Stilren modell i svart, grått och vitt. Pris: 9 000 kr.

4. Zara

Prisvärd jacka från Zara som har en faststydd huva – två plagg i ett! Pris: 859 kr.

5. Les Deux

Les Deux är ett danskt modevarumärke som gör kläder för den moderna och urbane mannen. Pris: 3 899 kr.

6. Baracuta

Varsityjackor har såklart även funnits i det sportälskande England. Baracuta från Manchester är annars mest förknippat med så kallade Harringtonmodeller. Pris: 7 700 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.