Hoppa till innehåll

Här är vårens 7 snabbaste löparskor

Löparskor från On Running och Daniel Lindström.

Café-redaktionens meste löpare guidar till vårens nyheter.

Det har varit en lång vinter i hela Sverige, speciellt för löpare, men snart är förhoppningsvis asfalten ren från grus och elljusspåren torra. Och då är det dags att komma igång med träningen – vissa av er kanske siktar på ett lopp redan nu mars? (Premiärmilen i Stockholm 23/4 är populärt.)

Att köpa nya skor garanterar inget personbästa men de senaste åren har all löparutrustning utvecklats mycket och det finns både tid (och kroppsdelar) att spara på att välja rätt prylar. Vi har valt ut sju skomodeller vi gillar extra mycket just nu.

Adidas Adizero Boston 12

Pris: 1 749 kr

En ikonisk Adidas-modell som i den senaste versionen fått mer av det extremt lätta och responsiva materialet Lightstrike Pro i mellansulan vilket gör skon riktigt löpglad. Många elitlöpare använder Boston 12 att träna med. Passar de allra flesta typer av löpare. Ett säkert val, helt enkelt.

On Running Cloudmonster 2

Pris: 2 099 kr

Det schweiziska varumärket On tar mer och mer marknadsandelar i sportsegmentet. De gör både supertekniska produkter samtidigt som de har ena foten i modevärlden, till exempel genom det aktuella Loewe-samarbetet. Cloudmonster 2 har en mjuk dämpning och passar perfekt på långa pass på hårt underlag.

Asics Superblast

Pris: 2 299 kr

Vill du ha en studsig löpupplevelse är Asics Superblast en sko för dig. Den trampolin-inspirerade yttersulan skapar ett energifyllt steg samtidigt som den stabila hälkappan ger tillräckligt med stöd när det går fort.

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Pris: 2 700 kr

New Balance har kommit väldigt starkt inom löpningen de senaste åren, framför allt när det gäller performanceprodukter för duktiga motionärer. Den här skon har både en mjuk landning ch ett effektivt frånskjut tack vare skons kolfiberplatta.

Hoka Cielo X1

Pris: 3 799 kr

Vårens kanske mest uppmärksammade löparsko. Cielo är en extremt snabb och framåtdrivande racesko som kommer att sänka dina tider om du använder den rätt. Formen på kolfiberplattan ger både driv och stabilitet, något som gör att du även återhämtar dig snabbare efter långa pass och tävlingar.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Pris: 2 299 kr

En stilren sko för hårdare underlag, specifikt designad att kompensera för det slitage som kroppen utsätts för (speciellt knän). Modellen är lätt och har en mjuk och ventilerande Flyknit-ovandel med sömlös plös och stabiliserande hälclip.

Saucony Kinvara Pro

Pris: 2 499 kr

Kolfiberskor som passar alla slags löpare oavsett nivå. Lätt och följsam känsla och bra energiåtergivning. Sauconys ovandel Formfit sluter åt väldigt skönt runt foten.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.