Modulguran Voyager är alla gitarrer du någonsin behöver i ett

Problemet med gitarrer är att du inte bara kan ha en. Nu kanske det uråldriga problemet får en lösning med modulgitarren Reddick Voyager.

Robin Åberg | Foto: Reddick  |  Publicerad 2021-09-02 17:46  |  Lästid: < 1 minut

Sedan den första elgitarren uppfanns på 30-talet har gitarrister varit dömda till ett evigt sökande efter nästa gitarr. För visst går det att nöja sig med en gitarr men det kommer ju inte alls bli lika bra, det fattar väl alla. Vill du ha det där tighta funk-soundet då måste du ju ha en Stratocaster med single coil-mikrofoner och ska du spela hårt och distat ja då måste du en gura med Humbuckers.

Här finns det uppenbarligen ett lyxproblem som det borde finnas en lösning på. En som tror sig hittat denna lösning är amerikanen och gitarrbyggaren Ian Reddick, vars företag Reddick Guitars skapat en fullt fungerande modulgitarr som går under namnet Voyager.

Mittendelen av Voyagers kropp har ett hålrum som kan laddas med olika moduler med olika mikrofonalternativ och att byta tar bara några sekunder. Som standard säljs voyager med två mikrofonmoduler av Single Coil-, Tele- eller Humbucker-typ men för en extra slant kan man beställa moduler med vilka mikrofonkombinationer som helst.

Även själva kontrollpanelen, alltså rattarna, är utbytbar för att kunna anpassas efter mikrofonerna. För tillfället finns däremot bara en sådan modul tillgänglig, den funkar å andra sidan till både moduler med två och moduler med tre mikrofoner. På kontrollmodulen hittar du det vanliga: 5-lägesswitch, volymkontroll och två rattar för ton.

Gitarren tillverkas för hand i Savannah, Georgia och har en leveranstid på 6 veckor. Priset ligger på ungefär 13 900 kronor, vilket är ett mycket litet pris att betala för den sista gitarren du någonsin kommer behöva – om det inte måste vara en Telecaster med Bigsbysvaj på nästa låt…

Läs mer om Reddick och beställ gitarren här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar