Världens första eldrivna snöskoter levereras lagom till jul

Moonbikes snöskoter

Franska start up-märket Moonbikes släpper en Ockelbo 300-dödare.

Joel Ågren | Foto: Moonbikes  |  Publicerad 2021-10-19 10:07  |  Lästid: < 1 minut

Få saker kan förstöra en avstressande heldag på fjället som ljudet av en skränig snöskoter. Franska start up-märket Moonbikes har snöat in på en lösning: En ultralätt, helelektrisk och knäpptyst ”snöcykel” med ambitionen att sudda ut gränsen mellan nödvändig vintertransport och adrenalinstint outdoor-bus. 

Moonbike, som väl i ärlighetens namn har mer gemensamt med en elmoppe än en skoter, är världens första 100 procent eldrivna snöcykel. Med en vikt på nätta 75 kg är den upp till tre gånger lättare än en genomsnittlig snöskoter, vilket gör den både lätthanterlig och snabb i backarna. 

En bredd på 69 cm gör Moonbike dessutom synnerligen lätt att transportera och förvara mellan åken. Maxfarten toppas på 42 km/h och med dubbla batterier landar körtiden på uppemot 3 timmar, med en räckvidd på upp till 64 km. Någon klimatångest är det såklart inte tal om. De enda avtrycken du lämnar efter dig efter några timmar på Moonbike är spåren i snön. 

De första 250 förbokade snöcyklarna, som kommer i färgerna vitt och rött, levereras i december och reserveras på moonbikes.com. Årets julklapp för den kapitalstarka?  

Pris från 87 500 kr.  

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-10-20 17:13