Hoppa till innehåll

Mördar-Musses film får svensk biopremiär

Det har gått riktigt snett för Musse Pigg sedan Disney förlorade kontrollen över honom.

Café har tidigare uppmärksammat vad som händer när upphovsrätt löper ut och spoiler – det verkar alltid vara att figuren som tidigare skyddats av juridiken nu förvandlas till en blodtörstig mördare. Det är vad som händer varenda gång. Lite förutsägbart börjar det redan bli. Vi har sett det två gånger med Nalle Puh och nu även med Musse Pigg i Mickey’s Mouse Trap som visst ska gå upp på svenska biografer.

Det är möjligt att det här blir en hygglig slasher, men magkänslan är oerhört skeptisk. Man får samma känsla som när alla skulle göra medvetet risiga monsterfilmer som Mega Shark vs Giant Octopus och alla dess motbjudande avarter. Det känns som en genväg för att få lite uppmärksamhet, vilket inte måste vara en röd flagg, men ofta är det tyvärr så.

Filmen har i alla fall premiär den 23 augusti och presenteras på följande sätt:

”Mickey’s Mouse Trap” handlar om Alex, som jobbar sent i spelhallen i en nöjespark på sin egen 21-årsdag. Hennes vänner överraska henne på födelsedagen, men en maskerad mördare klädd som Musse Pigg passar på att spela ett eget och väldigt dödligt spel med dem.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.