Motorolas nya vikbara smartphone är en riktig blast from the past

Motorla Razr 4 och Paris Hilton med en gammal Motorola-telefon

Klassiska Motorola gör storstilad comeback med nya vikbara, kraftigt nostalgitrippande telefonen Razr.

Joakim Almén | Foto: Getty Images & Motorola  |  Publicerad 2019-11-14 14:12  |  Lästid: 2 minuter

Motorola Razr är en av de mest ikoniska telefonerna pre-smartphones. Med sin saftiga prislapp, vikbara skärm och tunna look blev telefonen snabbt en favorit bland världens celebriteter efter att den släpptes i mitten av 2004. Har du inte sett Paris Hilton på en röda mattan-bild med den där vikbara Motorola-telefonen var du antagligen inte ung kring mitten av 00-talet – eller så läste du inte kvällstidningar.

Paris Hilton med en Motorola Razr.
Motorola Razr – Paris Hiltons favorittelefon innan hon, med största sannolikhet, några år senare bytte favorittelefon till Blackberry.
Donatella Versace och Kanye West tar en lågupplöst selfie 2005 i London.
Donatella Versace och Kanye West tar en lågupplöst Motorla Razr-selfie i London 2005.

Nu gör Razr-modellen comeback (den är verkligen superlik originalet) i en modern smartphonetappning. Under en presskonferens i Los Angeles avtäcktes inatt nya Razr med OLED-panel utan synligt veck. Tillskillnad från vikbara smartphoneskonkurrenter som Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X viks telefonen vertikalt istället för horisontellt. Skärmen är 6,2 tum stor i uppfällt läge och ihopvikt kompletteras den av en yttre skärm på 2,7 tum. Via den yttre skärmen ska du kunna ta del av notiser, byta musik men också kunna ta selfies.

USP:en här är utan tvekan funktionaliteten och det snygga unika, tunna, utseendet. Kamerorna består av ensamma kameror utan optisk zoom, där selfiekameran har fem megapixel medan den bakre, kraftfullare kameran, har 16 megapixel. Prestandan är inte heller mycket att skryta med. Chippet i telefonen kan jämföras med chipp för mellanprismodeller och kombinerat med 6 GB arbetsminne och Motorolas egna version av Android 9 är det inget prestandamonster att tala om, skriver tekniksajten Mobil.

Motorola Razr 2019

Vill du ha en unik designad telefon så får du betala därefter: Det svenska priset är satt till närmre 18 000 kronor.

Motorolas nya telefon Razr släpps 24 januari 2020 i Sverige i samarbete med Tele 2. Förhandsbokningar går att göra från 8 januari och rekommenderat pris är drygt 18 000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-11-14 14:53