Dags för Movember – 5 sätt att bidra till insamligen mot prostatacancer

Odla mustasch, köp en t-shirt, eller slå till på världens dyraste rakkniv i insamlingen för mäns hälsa.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-11-01 11:04  |  Lästid: 2 minuter
mustach-kandisar

Brad och Bradley är stiliga i mustasch.

När Travis Garone och Luke Slattery tog en öl tillsammans i Melbourne år 2003 startade idén till Movember. Från att ha lyckats samla ihop 30 personer som deltog i kampanjen det året har nu Movember annekterat november månad globalt.

Första året drog kampanjen in 0 kronor, andra året ca 300 000 kronor och 2015 drog kampanjen in 531 miljoner (!) kronor.

Genom att uppmana män att spara ut mustaschen under november vill man uppmärksamma – och samla in pengar till arbetet mot – de vanligaste cancerformerna för män, prostatacancer och testikelcancer, samt mental ohälsa och självmord. Du kan ansluta dig till Movember här.

I Sverige drevs Mustaschkampen av Cancerfonden 2007-2011 och drog in 32 miljoner kronor till prostatacancerrelaterad forskning. I år drivs kampanjen av Prostatacancerförbundet.

Förutom att helt enkelt skänka en slant har ett antal företag anslutit sig till Movember genom speciella erbjudanden där en del av intäkterna går till kampanjen.

Här är fem olika sätt genom vilka du kan bidra.

T-shirt från Craft som säljs på Boozt.com och kostar 249 kr, varav 100 kr går direkt till Movember. Köp här!

movember-t-shirt

 

The invisible tie – slipsnålen som säljs i Etons butiker kostar 245 kronor och hela beloppet går till kampanjen Movember. Köp den i butik – eller här!

movember-invisible-tie

 

Gents säljer världens vassaste rakkniv för 20 000 kronor, men för dig som vill köpa något annat och ändå bidra skänker de även 5 kronor för var och en av dessa produkter du köper.

movember-rakkniv

Världens dyraste rakkniv, IWASAKI TAMAHAGANE 2CHOGAKE.

 

På Prostatacancerförbundets hemsida kan du köpa en rad antal produkter i stöd till Mustaschkampen.

mustaschkampen

 

Vill donera en slant till Movember? Klicka här.

Du kan även delta i kampanjen genom att odla mustasch under november för att uppmärksamma andra på kampanjen. Antar du utmaningen?

mustascher

Vilken mustasch är mest du?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-31 11:28