Mwuana gör ölpizza till Way Out West

Mwuanas ölpizza för Way Out West

Mwuana och Göteborgsbaserade pizzerian BOV gör pizza gjord på restprodukten från ölframställning under Way Out West.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-08-05 15:56  |  Lästid: < 1 minuter

Om vi ska tro väderprognosen i skrivande stund ser det ut som att det – hör och häpna – faktiskt för en gång skull kommer att bli festival i ett soldränkt Göteborg när Way Out West nästa vecka är tillbaka efter ett par års ofrivilligt pandemiuppehåll.

Hit har du dock inte klickat dig in för att få en långtidsväderprognos serverad från Café med YR.no som källa, hit har du klickat in dig för nyheten om att det kommer att serveras pizza gjord drav, den proteinrika restprodukten från ölframställning. En ölpizza om man vill rubrikifiera det.

Tillsammans med Mwuana, Göteborgsbaserade pizzerian BOV och Norrlands Ljus serverar de under festivalen pizzan Combo. Ölpizzan toppas med het tomatsås, vitlök, basilika, svensk Wrångebäcksost och marconamandlar, och Mwuana har enligt ett pressmeddelande varit med och tagit fram pizzan medan pizzabakarna från BOV är de som gör och serverar maten på plats under festivalen

BOV startade 2017 sin första restaurang med syftet att öppna ett pizzaställe där kvalitet och råvaror alltid kommer i första hand, principer de lovar följer med under gästspelet på Way Out West. 

– Det är roligt att visa hur restprodukter kan användas på många olika sätt, t ex en god pizza. Vi använder också draven som förnybar energikälla i vårt bryggeri i Grängesberg. Det är ett bra exempel på att jobba cirkulärt för att minska klimatpåverkan, säger Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups Bryggeri. 

Mwuanas pizza Combo kommer finnas att köpa i pizzerian bakom Azalea-scenen under Way Out West i Göteborg 11–13 augusti. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-05 16:06