iPhone 8 väntas släppas i september – med stora förändringar

Apple väntas hålla presskonferens den 12 september och teknikvärlden håller andan inför vad som förväntas vara presentationen av den nya iPhopne 8.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-09-01 12:09  |  Lästid: 2 minuter

Ända sedan iPhone lanserades för första gången i januari 2007 har hajpen varit enorm inför nya produktlanseringar. Det gäller inte minst nu när rykten om deras iPhone 8, eller iPhone X som vissa menar att den kommer heta, tioårsjubileet till ära, har florerat i princip sedan de släppte sin iPhone 7.

Café har tidigare skrivit om rykten kring den kommande ”supertelefonen”, och även om vilka av dessa rykten som i princip har bekräftats via läckor och experter.

Nu har vi kommit ännu ett steg närmre att få veta vad som faktiskt gäller. När får vi lägga 10 lax på en ny lur som vi kommer byta ut i september 2018? NÄR?!

Jo, av allt att döma är stunden nära, för Apple har kallat till presskonferens den 12 september – och trogna Apple-fans vet ju att varje produktlansering har kommunicerats just i september – och då förväntas vi få veta precis allt om den nya iPhone 8 (eller X, eller vad de nu kommer kalla den). Apple förväntas också presentera en uppdaterad version av iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Det betyder att den som går i köptankar just nu bör hålla i hästarna en liten liten stund till, för vanligtvis går det att beställa nya telefoner redan på fredagen efter presentationen, vilket i detta fall skulle bli fredagen den 15 september. En vecka senare släpps de.

För er som inte vill köpa nytt kommer ändå en stor present, nämligen den nya programvaran iOS 11, som väntas komma mellan den 12 och 22 september.

Detta är vad vi (nästan) vet om iPhone 8:

• Den kommer att sakna hemknapp

• Den kommer att ha ansiktsigenkänning för att logga in på telefonen bara genom att dra ett finger över skärmen

• Den kommer ha en OLED-skärm som drar mindre ström och ger svartare svart

• Den kommer ha betydligt mer skärmyta – alltså mindre bezel

Nu inväntar vi den 12 september…

Alla konceptbilder är från den här videon från ConceptsiPhone:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-01 13:15