Hoppa till innehåll

iPhone firar 10 år med supertelefon – 9 spännande rykten om iPhone 8

Joel Linde

Enligt en källa med insyn i utvecklingen av den kommande iPhone 8 (eller iPhone X?) kommer nästa modell bli något alldeles särskilt.

Så här kan iPhone 8 eventuellt komma att se ut.
Så här kan iPhone 8 eventuellt komma att se ut.

I år är det tio år sedan iPhone släppte sin absolut första modell, den som brukar kallas för iPhone 2G. Därför är det många som förväntar sig en riktigt vräkig telefon till det stora jubileet och rykten pekar på just det. Men smakar det så kostar det, mycket, verkar det som.

Tekniksajten Fastcompany rapporterar att en källa med insyn i Apples planer säger att telefonen kommer kosta över 1000 dollar, i dagens kurs ungefär 9 000 kronor. Det är visserligen bara några hundra kronor dyrare än dagens värsting, iPhone 7 Plus med 256 gb lagringsutrymme.

Här är några fler rykten om nästa iPhone:

1. OLED-display istället för LCD.

Displayen sägs täcka hela telefonens framsida men kostar Apple nästa dubbelt så mycket som en LCD-display. Det är också främsta anledningen till att priset väntas vara högre än föregående modeller.

2. Större display

iphone 8 iphone x
Konceptbild.

Displayen sägs vara 5,8 tum, jämfört med dagens iPhone 6, 6s och 7 (4,7 tum) och 7 Plus (5,5 tum).

3. Annat material

iPhone 6 och 7 har sidor av aluminium men nästa modell väntas vara gjuten i rostfritt stål, vilket är billigare. Baksidan sägs vara gjord av glas (blast from the past!)

4. Ingen hemknapp

Ingen klickande hemknapp alltså. Den spås istället hamna dold under glaset, precis som alla andra touch-knappar.

5. Inga knappar alls

iphone 8 iphone x
Konceptbild.

Faktum är att ryktena säger att även volymknapparna och låsknappen på sidan kommer byta ut mot touch-knappar.

6. 3D-teknologi

Apple ska ha arbetat med företaget Lumentum för att ta fram 3D-teknologi till den nya iPhone. Dock är det oklart exakt hur den skulle användas, om det är för ansiktsigenkänning, kameran eller kanske för förstärkt verklighet (AR).

7. Större batteri

Batteriet och således batteritiden förväntas bli betydligt större än hos föregående modeller, men något mer specifikt än så kunde källan inte säga.

8. Helt slät

iphone 8 iphone x
Konceptbild.

Eftersom displayen sägs täcka hela fronten och baksidan sägs vara i glas väntas hela mobilen bli helt slät, som en monolit.

9. iPhone X

Eftersom det är tioårsjubileum för iPhone är det många som tror att kommande modell inte kommer heta iPhone 8, som bara en vanlig modell i serien, utan iPhone X för att liksom markera att det här inte är en vanlig iPhone.

Detta är som sagt bara rykten, om än väldigt sannolika. Men iPhone X kommer inte nå marknaden förrän i höst, troligtvis september. Vi är mycket spända på att se hur den blir!

Mer kul om teknik:

Tekniken som formade 2016 – redaktören utser årets 39 bästa prylar

Prylarna som var hetast för tio år sedan

Nu finns Super Mario till iPhone – så här ser Super Mario Run ut

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.