Stick ut i natten

40 procent av alla trafikolyckor där fotgängare är inblandade inträffar när det är mörkt. Värt att tänka på inför kvällsrundan. Som tur är finns det kläder (och sprayer!) som gör att du syns ordentligt. Nytt från Nike Reflexväst är bra och billigt, men kanske inte så snyggt? Ett modernare substitut är Nike Livestrong Vapor (1 […]

Publicerad 2013-09-13 08:10 | Uppdaterad 2013-10-15 13:09  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund
morker

40 procent av alla trafikolyckor där fotgängare är inblandade inträffar när det är mörkt. Värt att tänka på inför kvällsrundan. Som tur är finns det kläder (och sprayer!) som gör att du syns ordentligt.

LIVESTRONG-Vapor-ndash-Veste-de-course-agrave-pied-pour-Homme-584380_010_A

Nytt från Nike
Reflexväst är bra och billigt, men kanske inte så snyggt? Ett modernare substitut är Nike Livestrong Vapor (1 000 kr här) – en löparjacka med ordentliga reflexdetaljer som syns både fram- och bakifrån.

210430305_big
Supersynligt från Brooks
Brooks har gått steget längre genom att utveckla underlabeln Nightlife. I den lilla kollektionen finns bland annat mössor och kepsar, men också den här minst sagt synliga jackan. Förutom att den syns bättre än en vägskylt är den även vatten- och vindtät. Beställ Nightlife Essential Run Jacket II här för drygt 500 kronor plus frakt.

spray

Bli en reflex!
Den mest innovativa produkten i uppställningen måste ändå vara den här reflekterande sprayen. Eller sprayerna, för att vara exakt. Det handlar nämligen om fyra sprayer med fyra olika egenskaper. Light Metallic fastnar permanent och lämpar sig därför på till exempel cyklar och hjälmar.  Sprayen Horse and Pets avslöjar sig själv – ditt djur kan bli en vandrande reflex. Invisbible Bright och Sparkling Grey är tänkta att användas på textilier och försvinner i tvätten.

Sprayerna kostar från 179 kronor per burk och beställs härifrån.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta