Hoppa till innehåll

New Balance ikoniska modesko 991 får en efterlängtad uppdatering

2.0-versionen av Steve Jobs favoritsko backas av stjärnkocken och 991-entusiasten Massimo Bottura.

Världens mest kända pappasko – New Balance ikoniska modell 991 – har fått sin första designuppdatering på över 20 år. 2.0-versionen av Steve Jobs favoritsko – som är den första skon i 99X-serien att lanseras under New Balance hajpade Made in UK-flagg – introducerar en mer strömlinjeformad design och en fotriktig FuelCell-mellansula. Andra uppdaterade designelement är Made in England-märkningen på plösen för att tydligt signalera skons ursprung (alla skor i Made in UK-kollektionen är tillverkad i New Balance fabrik i Flimby, England) och en uppdaterad ovandel i mocka, mesh, syntet och asymmetrisk tånedsänkning.

Ursprungsmodellen, som lanserades 2001 och satte en ny standard för modern löpardesign, blev snabbt ett snackis i modekretsar – mycket tack vare sin eleganta design, detaljfokus och höga kvalitet. Särskilt populär blev skon i italienska modestäder som Milano och Florence, där stilmedvetna män och Pitti Uomo-stammisar matchade sina 991:or med skräddarsydda kostymer, snarare än löparkläder.

”Få andra skomodeller har haft samma kulturella inflytande i Europa som 991:an. Nu, 20 år efter att originalet släpptes, kände vi att det var dags för en uppdatering, utan att för den delen förlora skons ikoniska DNA. 991v2 är mötet mellan innovation och tradition. En framtida klassiker”, säger Sam Pearce, creative design manager på New Balance.

Inför lanseringen av 991v2 har New Balance teamat upp med italienska stjärnkocken och 991-entusiasten Massimo Bottura, som utöver att driva en av världens bästa restauranger, trestjärniga Osteria Francescana, även är känd för att äga fler än 100 par New Balance-skor. 

NB 991v2 lanseras globalt den 27:e oktober och kostar 2 850 kr. Mer info här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.