Annons
Annons

Neymar och Michael Jordan i nytt skosamarbete

Hajtandsmönster, “Jumpman”-logga och reflex-plös huvudingredienser i Nikes nya skosamarbete.

Tom Cehlin Magnusson

Det senaste designsamarbetet från Nike är en oväntad hybrid av fotboll och basket. Det är också ett möte mellan en av idrottshistoriens största legender, och en av fotbollens giganter i dag. Det är Barcelonastjärnan Neymars nya matchskor som kommer prydas av Michael Jordans klassiska “Jumpman”-logga på hälen.

Annons

Su16_NABD_FB_HypervenomPhantomII_23_D6_V1_56626

Det är första gången som Michael Jordans klassiska logga pryder en fotbollsspelares fötter, och även första gången en idrottare utanför Jordan-teamet släpper en kollektion tillsammans med Jordan.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Michael Jordan satte standarden för storhet, han är en otrolig idrottsman och en mästare. Jag har alltid beundrat honom, så att få samarbeta med honom och att få bära hans ikoniska logga på mina skor betyder väldigt mycket för mig säger Neymar.

Skon hämtar sin inspiration från basketskon Jordan V som är Neymars favorit med dess hajtandsdesign och plös i reflexmaterial, designelement som lyfts över till fotbollsmodellen.

Su16_NABD_FB_AirJordanV_Lateral_V1_56622

Kollektionen innehåller förutom fotbollskorna även en keps, träningskläder och en uppdaterad verson av basketskon Jordan V. Fotbollsskorna gör sin debut på fotbollsplanen i augusti då Neymar spelar för sitt Brasilien. Kollektionen släpps i både senior- och juniorstorlekar den 3 juni på nike.com.

 

Su16_NABD_FB_Laydown_V2_56635

 

Annons

Dela (3)
Tweeta

Annons


Laddar