Annons

I nya numret av Café tacklas de stora frågorna med hockeylegendaren: helgonstatusen i Detroit, nödlandade flygplan, självmorden bland NHL:s slagskämpar – och ett märkligt besök i Vita husets katakomber.

Annons

Han gör sin 20:e säsong i NHL, men är fortfarande den enda spelaren som har en given plats i Detroit Red Wings. I nya numret av Café möter vi jubilerande fysfenomenet Nicklas Lidström för en av hans mest avslöjande intervjuer någonsin, bland annat om besöket hos George W Bush 2008.

Gilla Cafe.se på Facebook

När ”Lidas”, i egenskap av lagkapten för de nyblivna Stanley Cup-mästarna, hållit tal för presidenten tog en Secret Service-agent med honom och ett par lagkamrater till den mytomspunna bowlingbana som Richard Nixon installerade i källarkatakomberna på 60-talet.

– Sedan fick vi kasta några klot. Då befann man sig långt från Avesta. Det var riktigt häftigt. Till och med (Andreas) Lilja var stum, berättar Nicklas Lidström för Café.

När Café är på plats i Detroit inträffar den fruktansvärda flygolyckan i Ryssland, där KHL-laget Lokomotiv (med bland andra svenske Stefan Liv) tragiskt mister livet. Incidenten tar spelarna i Detroit Red Wings hårt – de hade många vänner i den ryska klubben.

Lidström själv är inte flygrädd, säger han – men avslöjar att det under en av Red Wings otaliga flygresor skedde ett tillbud som kunde ha slutat riktigt illa. Laget var på väg till Vancouver när planet började låta och skaka ”fruktansvärt mycket”.

– Samtidigt tappade vi fart, säger Lidström till Café. Det visade sig att det var något fel på bränslepumparna, så motorerna låg inte i symmetri. Till slut lutade piloten ner vänster vinge och så dök vi. Sedan landade vi Sacramento, där det var fullt pådrag med räddningstjänst och media. Då var man inte så kaxig.

I intervjun lägger 41-åringen även ut texten om det aldrig sinande suget efter nya segrar, hemligheten bakom hans vältränade kropp och varför hans temperament är hetare än många tror. Café nummer 12 finns i butik den 22 november. Missa inte!


Nicklas Lidström fotograferad för Café av Pierre Björk i Detroit.

Annons

Dela (40)
Tweeta

Annons


Laddar