Hoppa till innehåll

Nothing Phone 2 är ett påkostat kliv i rätt riktning

När Nothing lanserar sin nya telefon Phone 2 är det med uppgraderingar inom nästan alla områden man hade önskat. Nästan.

Den nya Phone 2 från Nothing har förbättrat en hel del från företagets första telefonen som släpptes i höstas. Skärmen är något större och telefonen marginellt tyngre, vilket ger ett lite stadigare intryck än sist. Telefonen känns också behagligare att använda, vilket till stor del beror på den försiktigt välvda baksidan.

Den är dock fortfarande inte helt vattentät, vilket får sägas vara en lite märklig prioritering, men möjligen nödvändigt om man vill stanna kvar i mellanprisklassen. Den trådlösa laddningen är dock kvar och ligger som tidigare på hastigheten 15W. Med sladd tillåter Phone 2 dock en betydligt snabbare laddning, vilket är märkbart och uppskattat. Detta tillsammans med en generösare batteritid räknas såklart in på pluskontot.

Minska dumscrollandet
En intressant uppgradering är möjligheten att välja ett monokromt tema för hemskärmen, där avsikten är att minska rastlöst scrollande. Detta känns som ett naturligt steg inom smartphonetrenden att använda telefonen mer medvetet. Exempelvis har ju Apple sedan en tid tillbaka valt att lite skuldbeläggande berätta hur mycket ens skärmtid ökat eller minskat från vecka till vecka. Grattis, din skärmtid minskade med 40 % till 6 timmar om dagen. Vecka ut och vecka in. Tack, verkligen. Det monokroma temat här ger dock ett snyggt, enhetligt intryck.

Skärmen är väldigt bra för sin prisklass och är ljusare och klarare än sin föregångare. Det är en telefon som känns lyxig att använda, även i starkt solljus. Även processorn har fått sig en uppgradering och allt flyter på betydligt bättre än på Phone 1. Det går väldigt snabbt och smidigt att växla mellan olika appar.

Uppgraderad selfiekamera
Någonting som är lite förvånande är att även om selfiekameran fått sig en rejäl uppgradering så upplevs kameran på telefonens baksida som väldigt snarlik Nothing Phone 1. När man gått upp i pris med cirka 2000 kronor känns detta anmärkningsvärt. Det är dock fortfarande en bra kamera och möjligheten att filma i 4K med 60 FPS har lagts till.

Lätt att känna igen
Det var längesedan man lätt kunde identifiera en telefon med en snabb blick. Den design som etablerades på bred front med den första iPhonemodellen (ungefär) har varit dominerande i över 15 år nu. Därför är det kul att Nothing med sitt genomskinliga hölje gör någonting nytt med smartphonedesignen. Det blir ett tydligt, roligt signalement.

Phone 2 är ett alternativ för dig som gärna vill att din telefon sticker ut. Eftersom Nothing nu dessutom slipat bort de flesta barnsjukdomarna från sin första telefon och tillfört små, välbehövliga förändringar så är det bara att hoppas att fler inspireras av deras experimentlusta när det kommer till design. Tills dess är det dock Phone 2 man bör överväga om man är sugen på en riktigt stabil telefon med en twist.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.