Hoppa till innehåll

Nu kan du ta tåget hela vägen från Bryssel till Prag

Jonas Strandberg

Nu är det klart att European Sleeper förlänger sin nattågslinje mellan Bryssel och Amsterdam vidare till Prag. Detta blir en av Europas längsta nattågslinjer och gör det enklare att tågluffa på tvären.

Sedan våren 2023 kan tågresenärer ta nattåget Good Night Train mellan Bryssel, Amsterdam och Berlin med den belgisk-nederländska tågoperatören European Sleeper. Nattåget avgår tre gånger i veckan och är ett smidigt sätt att resa mellan de tre huvudstäderna.

Nu är det bekräftat att tåglinjen förlängs till ytterligare en europeisk huvudstad, nämligen Prag. Från den 25 mars 2024 kommer tåget att rulla med stopp i bland annat Dresden och kurorten Bad Schandau, vackert belägen vid floden Elbe. Bad Schandau är en perfekt utgångspunkt för den som vill utforska nationalparken Sächische Schweiz med sina natursköna vandrings- och cykelleder och spektakulära klippformationer. I och med förlängningen blir detta en av Europas längre nattågslinjer.

Varje kupé har 1-3 bäddar. Foto: European Sleeper

Fler destinationer på gång

Men resan slutar inte här. European Sleeper har nämligen som ambition att förlänga sin tåglinje för varje år som går med nya stopp. Till 2025 finns planer på sträckan Amsterdam – Barcelona. Även Skandinavien finns i åtanke för kommande sträckor. Vi väntar med spänning på fler nyheter!

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Vagabond.se.

Credits
Foto: European Sleeper:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.