Hoppa till innehåll

Slipp snusläpp när LD lanserar helt nytt påsmaterial

Markus Aamisepp

LD tillintetgör snusläppen som vi känner till den när de uppgraderar sitt snus med nytt påsmaterial.

Sedan snuset introducerades i Sverige under 1600-talet har den populära tobaksvarianten gjort en långfristig resa. Från att enbart funnits i sniff-varianter (även kallat luktsnus) finns det idag otaliga versioner att istället stoppa i munnen när överläppen börjar sukta efter en prilla – och det gäller inte minst den allra populäraste portionssnusen.

Men snus handlar inte bara om smak, styrka och rinnighet. Nej, det handlar också till stor del om valet av påse. Något som Nordic Snus, som bland annat producerar LD i sin fabrik i Vårgårda utanför Göteborg, tagit i beaktande och nu skapat en helt ny påse som ska ge dig som snusare en annorlunda upplevelse.

– Genom att vi nu byter till ett bättre och mjukare material kommer en av konsekvenserna att bli ett naturligt större fokus på smak och känsla, därför att prillan helt enkelt kommer att ligga bättre under läppen. Det är jättekul att vi nu har hittat rätt material för vår portionspåse, eftersom vi är måna om att leverera så hög kvalitet som möjligt till våra konsumenter, säger Sarah Schmid, Brand Manager för LD på Nordic Snus.

Företaget menar att det i grunden handlar om en insikt att påsen i sig ska kännas så lite som möjligt under läppen och att den nya påsvarianten ska ge en skönare upplevelse.

– Att förbättra påsen är viktigt steg mot en ännu bättre snusupplevelse. Att finjustera just rinnighet, styrka och smak hör vardagen till för alla, men påsen är allt för ofta en bortglömd del av portionssnuset. Trots att den är en stor del av användarupplevelsen, och nu gör vi den softare, säger Sarah Schmid.

Är det en märkbar skillnad? Cafés Markus Aamisepp testar

Efter att ha snusat både de gamla och nya varianterna (i samtliga smaker och versioner) parallellt i en vecka är omdömet positivt. Det nya påsmaterialet ser redan vid en första anblick tunnare och lättare ut – vilket även känns i munnen. Stoppar man in en gammal variant under läppen direkt efter att ha testat den nya känns det lite som att låta en smaklös tepåse ligga och gotta sig intill tandköttet.

Det nya påsmaterialet må göra att det brinner lite mer under läppen. Men som bonus blir den smidigare och syns inte lika mycket för dig som lider av snusläpp (om du inte råkar vara Glenn Hysén som enligt utsago vedar in åtta portionssnus samtidigt). Inte minst blir smaken också tydligare och gör hela upplevelsen, ja, lite trevligare helt enkelt. Treplus!

Den nya påsen har lanserats löpande till handeln under de senaste veckorna och inom kort kommer alla LDs varianter att vara av den nya modellen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.