Ny festival i Stockholm lockar med världsartister

Tyler the Creator och The National

Lummiga försommarkvällar på Djurgården när festivaljätten FKP Scorpio presenterar det nya festivalkonceptet Rosendal Garden Party.

Joakim Almén | Foto: Luis 'Panch' Perez & Graham Maclndoe  |  Publicerad 2021-10-22 09:00  |  Lästid: 2 minuter

Rosendal Garden Party, så heter det nya festivalkonceptet som får premiär nästa sommar den 8–11 juni. Bakom projektet står festivalarrangören FKP Scorpio och tanken är att varje dag ska ha olika inriktning. Inspirationen bakom festivalen utgör internationella tungviktare som British Summer Time i London och Primavera Sound i Barcelona, varav den sistnämnda kanske är Europas allra bästa stadsfestival.

Festivalen arrangeras i lummiga omgivningar på Djurgården i Stockholm. 

”Vi har tagit fram ett helt nytt evenemangsområde på en ny plats yta på gångavstånd från city och ett stenkast från publika kommunikationer”, säger Johanna Beckman hos arrangören FKP Scorpio och fortsätter: 

”När vi hittade denna magiska pärla till plats kunde vi bara inte låta bli att tänka på vilken fantastisk plats det skulle vara för ett stort musikevenemang.”

En festival står som bekant och faller med sin lineup. På Rosendal Garden Partys genreöverskridande artistlista varvas svenska namn som Albin Lee Meldau med internationella tungviktare som The Strokes, The National, Tyler The Creator, Cat Power och Sharon Van Etten.

Tyler, The Creator kommer att spela på Djurgården lördagen den 11 juni. Foto: Luis ’Panch’ Perez

”Vi vill skapa något för den framtidsutforskande musikälskaren men också för den som vill uppleva sin ungdoms favoritband. Att ständigt jobba för att presentera ett jämställt och jämlikt program är något jag alltid sett som en av mina viktigaste uppgifter i min yrkesroll som bokare av arrangemang. Det kommer märkas här. Jag är stolt över lineupen”, säger Johanna Beckman.

I övrigt kommer festivalen, likt de flesta moderna festivaler, att erbjuda ett varierat utbud av barer och restauranger med fokus på hållbarhet där maten är lokalt producerat och ekologiskt odlad. Biljettupplägget går ut på att ju fler dagar du köper biljett till desto större rabatt ges. 

Arrangören hälsar att fler artister kommer att utannonseras inom kort och biljetterna till Rosendal Garden Party släpps klockan 10.00 den 27 oktober.

Här är alla klara artister för Rosendal Garden Party 2022:

Onsdag 8 juni: The Strokes, The Avalanches, Japanese Breakfast, Linn Koch-Emmery

Torsdag 9 juni: artister utannonseras inom kort.

Fredag 10 juni: The National, Sharon Van Etten, Cat Power, Albin Lee Meldau

Lördag 11 juni: Daniela Rathana, Tyler, The Creator, Jungle, Arlo Parks, Daniela Rathana

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-10-25 09:28