Annons

Ny ölbutik för folköl på Södermalm – satsar på smakerna, inte alkoholhalten

Systembolaget får bara sälja produkter med en alkoholhalt lägre än 0,5 procent eller högre än 3,5 procent – den nya butiken Bottl3.5hop fyller glappet däremellan.

Olle Arnell
Ny ölbutik för folköl på Södermalm – satsar på smakerna, inte alkoholhalten

Sedan en tid har ställen som Brewdog, Carnegiebryggeriet och Urban Deli erbjudit gästerna att tappa upp folköl på flaska för att ta med sig hem från krogen och även livsmedelsbutiker har satsat på större utbud av folköl och lättöl. Nu öppnar Sveriges första butik som endast säljer folköl och andra drycker med låg alkoholhalt.

Annons

Nästa vecka öppnar vännerna Martin Jämtlid och Fredrik Glejpner folkölsbutiken Bottl3.5hop på Kocksgatan i Stockholm.

Gilla Cafe.se på Facebook

Bottl3.5hop-folkol

– Det har varit fantastisk bra respons och det verkar som att det är något som folk har letat efter. Ölintresset har vuxit stort på senare år och många vill kunna dricka bra öl, men köra bil efteråt. Man vill helt enkelt ha smakerna, men inte problemet med fyllan, säger de till Allt om Stockholm.

Förutom folköl kommer även mindre tilltugg att serveras.

– Vi kommer även servera enklare luncher och följer alkohollagstiftningen. Det innebär att vi även kommer kunna servera våra öl på plats och att man till det exempelvis kan få sig lite charkuterier eller ost, säger de till Allt om Stockholm.

Butiken är 24 kvadratmeter stor och i sortimentet finns till en början 45 olika produkter, men som man planerar att utöka efter hand.

– Vi vill hitta vårt eget sortiment och plocka upp dem som inte exponeras så mycket på andra ställen. Man ska kunna gå härifrån med något hyfsat unikt, säger Martin Jämtlid.

Du hittar Bottl3.5hop på Kocksgatan 19 i Stockholm – öppning sker veckan efter midsommar.

Annons

Dela (68)
Tweeta

Annons


Laddar