Hoppa till innehåll

Nya bartrenden i New York – yxkastning och öl

Johanna Jackson

Alkohol och vassa redskap kanske inte låter som världens mest träffsäkra kombination. Men i New York kan du prova på aktiviteten som får pilkastning på puben att framstå som en barnlek.

Artikeln publicerades först på Vagabond.

Letar du efter en rolig och annorlunda aktivitet i New York? Varför inte leta fram din inre skogshuggare och bege dig till Brooklyn för en omgång yxkastning?

Bara det senaste året har ett flertal barer med temat öppnat upp i den trendiga New York-stadsdelen. Här kan både barn och vuxna höja adrenalinet genom att slunga iväg de vassa redskapen mot måltavlor i trä. Självklart under uppsikt av experter.

https://www.instagram.com/p/BpcykATlpMA/

Först ut var Kick Axe, som öppnade i slutet av 2017 efter att ägarna prövat på aktiviteten under ett besök i Toronto. Baren som ligger i området Gowanus är inrett som en mysig jaktstuga, med stora läderfåtöljer, uppstoppade djurhuvuden och mattor av kohud.

https://www.instagram.com/p/Bp1zkN4FQzX/

Näst på tur var Bury the Hatchet som öppnade så sent som i oktober, också i Brooklyn fast i Greenpoint. Även Gotham Archery, som finns både på Manhattan och i Brooklyn erbjuder yxkastning, men riktar sig främst mot större grupper och serverar inte alkohol.

Både Bury the Hatchet och Kick Axe är öppna för drop in-besök, men bokning rekommenderas.

Mer info finns på: kickaxe.com och burythehatchet.com.

Foto: Kick Axe.
Foto: Kick Axe.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.