Nya gåtan på nätet – hur många tjejer ser du på bilden?

Bilden fick folk att börja kriga och håna varandra på nätet. Är det 2, 3, 4 eller kanske fler tjejer på bilden? Café kontaktade fotografen som gav oss svaret.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-03-22 14:36  |  Lästid: < 1 minuter

För ungefär två veckor sedan lade den schweiziska fotografen och konstnären Tiziana Vergari upp ett fotografi på Instagram. Hon skickade även in bilden som ett bidrag till Instagrams eget konto, för deras projekt #whpidentity, som har syftet att hylla individualitet.

Kort därefter spreds bilden som en löpeld över internet, eftersom det råder väldigt delade meningar om hur många tjejer som faktiskt syns på bilden. Är det två, tre, eller kanske två tvillingpar?

Än så länge är det få som faktiskt har fått svaret. Därför sökte vi upp upphovskvinnan, Tiziana Vergari, som berättar om hur bilden kom till.

– Bilden uppstod helt enkelt när jag var ute och shoppade med mina döttrar. Klänningen är från Zara och mina döttrar gillade den så de testade den i provrummet. Och då noterade jag det här motivet i spegeln, berättar Tiziana.

Bilden hon skickade till Instagram, med titeln "same but different", plockades upp och presenterades av dem, vilket resulterade i nära en miljon likes och många nya följare på hennes konto. Och bilden är mer än en optisk gåta.

– Mitt budskap går ut främst till unga kvinnor: "Världen tycker att ni ser likadana ut, men det som räknas är huruvida du är medveten om din individualitet. Du är rik på kvalitéer så sluta aldrig utforska dina olika sidor."

Vad tänkte du när du märkte hur stor spridning bilden fick?

– Det är så fantastiskt för min bild publicerades på Instagrams konto den 8 mars, på kvinnodagen, och bara det är exceptionellt! Det gav min Instagram-profil massor av exponering. En vecka senare när lugnet började återvända såg jag helt plötsligt hur folk började kommentera 2, 3, 4 under bilden, men jag förstod inte varför. Ett par timmar senare ringde de från Daily Mail i Australien, och det var då jag förstod vad som hade hänt.

Så, hur många tjejer tror du att det är på bilden? Klicka till nästa sida för att få svaret!

Svaret är att det är två tjejer som, via spegeln, ser ut som fler.

Fler "internetgåtor"

”Hjälp, vilken färg har den här Adidasjackan?”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 14:47