Hoppa till innehåll

Nya takbaren Söder frestar med Stockholms bästa utsikt

Takbaren Freyja i Stockholm.

Stockholm har fått en ny takterrasspärla med svårslagen utsikt över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm.

Sommar, sol och en bättre takbar är ett framgångsrecept för en lyckad sommarkväll. Nu har Stockholm fått ett nytt, sommarfräscht, tillskott på takbarsfronten. Förra veckan öppnade nya Södermalmsrestaurangen Freyja sin takterrass som erbjuder en svårslagen panoramautsikt över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm. En utsikt som barchefen Jimmy Dymott beskriver som ”sinnessjuk”.

Foto: Peter Fredriksson

Foto: Peter Fredriksson

På Söder, som takterrassen som ligger på Hornsgatan 18 på Söder heter, finns det plats för 400 bargäster. Här samlas graffitikonst på väggarna, en korvkiosk och två barer som erbjuder cocktails med Söderinfluerade namn och somriga smaker. (Cafés cocktailrekommendation: rabarber och vodkadrinken Rabalder.)

”Under (bar) himmelsöder har allt en takterrass ska ha, två fantastiska barer, en korvkiosk, en sinnessjuk utsikt som får hjärtat att sucka av stolthet över Stockholmsälskan och Söderromantik”, säger Jimmy Dymott, barchef på Söder.

Drinklistan på Söder är fylld med bäriga och somriga smaker. Foto: Peter Fredriksson

Exteriören är precis som syskonrestaurangen Freyjas interiör skapad av Gert Wingårdhs arkitekter. Grafittikonsten på takterrassen är målat av konstnärskollektivet Kollektiva Livet. Under öppningsveckan har Thomas “OKOK” Gunnarsson, känd från konstnärsgruppen och sprayburkskollektivet Tags and Throws, målat terrassen.

Takterrassen Söder ligger på Hornsgatan 18 på Södermalm och har öppet mellan 14 till midnatt måndag till söndag.

Foto: Peter Fredriksson

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.