Då öppnar Pelago – Slussens nya takrestaurang med utsikt över hela Stockholm

Nya restaurangen Pelago på Katarinahusets tak i Stockholm.

Svenska Brasserier fortsätter att spotta ur sig nya krogar på Södermalm. På Katarinahusets tak öppnar i maj sommarrestaurangen Pelago – och magnifik utsikt utlovas.

Joakim Almén | Foto: Pressbild  |  Publicerad 2024-03-14 13:23  |  Lästid: < 1 minuter

Krogimperiet Svenska Brasserier går som tåget, åtminstone om man tittar på antal nyöppnade krogar senaste åren. I krogstallet ingår sen tidigare bland andra Sturehof, Teatergrillen, Brillo, Riche och Aira, och de senaste två åren har man gjort en rejäl satsning på nya krogar på Södermalm med Riche Fenix, The Hills, Gondolen och nu senast Gondolens syskonkrog Café Klotet.

I vår får Gondolen ytterligare ett syskon i Katarinahuset vid Slussen när sommarrestaurangen Pelago öppnar 15 maj. Takrestaurangen kommer att erbjuda en mäktig utsikt över Stockholms skyline med panaoramavy åt alla väderstreck. Den nya restaurangen sträcker sig över 760 kvadratmeter med fyra barer och får plats med 800 gäster och drygt 200 sittplatser.

På Pelago käkar du somrig mat i en avslappnad och öppen miljö, där rätterna tillagas på en stor öppen grill.

”Vi har verkligen längtat efter att få öppna en restaurang till på den här fantastiska platsen. Här bjuder vi på utsikt åt alla väderstreck och sol som lyser från det att den går upp till att den går ner. När den inte är framme finns ett antal platser där man ändå kan njuta av maten som tillagas över öppen eld, underhållningen som kan vara både live eller inspelad och så utsikten såklart!”, säger Matilda Jackson, projektägare för Pelago.

Nya takrestaurangen Pelago öppnar på Katarinahusets tak i Slussen 15 maj.

Nya restaurangen Pelago på Katarinahusets tak i Stockholm.
Projektgruppen för Pelago består av Svenska Brasseriers exekutiva kökschef Ola Stålnacke, projektägare Matilda Jackson och restaurangchef Gustav Norberg.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-14 13:23