Hoppa till innehåll

Nya tjänsten: Hyr din kostym från Filippa K – för 1/5 av priset

Olle Arnell

Istället för att samla plagg i garderoben som du bara använder en gång kan du nu hyra kläder från Filippa K.

filippa-K-Lease-hyra-klader
Några av de plagg från Filippa K:s senaste kollektion som du kan hyra i butiken.

Vi befinner oss i en tid för en rad högtider och fester såsom bröllop, studentskivor och midsommar. Men även tillfällen som en arbetsintervju eller första dejten vill man ju gärna komma lite extra fin till. Kanske äger man bara en kostym och vill förnya sig, eller så vill man ha på sig något man sedan inte kommer att använda så ofta. Filippa K har identifierat den problematiken och har sedan en tid tillbaka startat tjänsten Filippa K Lease.

Med Filippa K Lease kan man i utvalda Filippa K butiker, i Stockholm på Grevturegatan (för kvinnor) och Humlegårsdsgatan (för män), hyra säsongens kollektion från Filippa K. Under fyra dagar hyr du vilket/vilka plagg du vill för 20% av butikspriset. Det är emellertid inte bara kostymer som går att hyra – alla plagg som finns i butiken är tillgängliga för uthyrning!

– Ja, till en början hade vi bara ett antal utvalda kostymer som man kunde hyra, men vartefter kundens efterfrågan kan man numera hyra samtliga plagg i butiken, säger Omid Sabti som är butikschef på Filippa K på Humlegårdsgatan i Stockholm.

omidsabti
Café träffade Omid Sabti, butikschef på Filippa K på Humlegårdsgatan i Stockholm.

– Vi är otroligt glada och stolta att få vara bland de första varumärkena att erbjuda vår kund det här. Vi har en kund som är medveten om hållbarhet och vi är övertygade om att denne vill se en utveckling mot en mer hållbar klädkonsumtion, säger Elin Larsson, Substainability Manager på Filippa K.

Filippa K Lease är ett av fem ben i märkets hållbarhetssatsning – Lease, Collect, Care, Front Runners  och Second Hand. Koncepten är framtagna med en tanke om att erbjuda en mer utvald, genomtänkt och hållbar garderob och med en förhoppning att kunden ska bli mer hållbar i sitt sätt att konsumera och hitta alternativa sätt att uppdatera sin garderob på. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.