Nyckelbanden är vårens hetaste comeback-accessoar

Damma av din gamla favorit-accessoar från ungdomsåren och trä på dig nyckelbandet igen i sommar!

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-04-24 17:12  |  Lästid: 2 minuter

Kläder och mode går inte sällan i cykler och plagg, material och märken man trodde man aldrig skulle bära igen kan snart bli ens nygamla favorit. Det finns en nostalgisk nerv i oss som, när den slås an, får oss att minnas dåtid med värme – en sån sak är just plagg vi bar som yngre men som vi aldrig skulle bära idag.

Något som alla hade under ungdomsåren kring millenieskiftet var nyckelbanden. Då såg de ut så ungefär så här:

Nyckelband nostalgi från när man var liten.

Tre nyckelband vi minns från när vi var unga. Det blå säljs just nu på Tradera. Utgångspris? 38 kronor!

Du känner igen designen, du minns vilken kompis som hade vilket och du minns även ditt favoritnyckelband. Och det bästa av allt: snart är vi där igen – nyckelbanden är tillbaka!

Det gjordes vissa försök redan 2016 att utropa nyckelbandens comeback, men det är först nu på modeveckorna inför våren och sommaren 2018 som Café besökt som vi har sett att de stora modehusen och märkena tagit tillbaka nyckelbandet och använt det som en accessoar vid ett flertal visningar.

Our Legacy (till vänster) och Fendi (till höger) hängde nyckelbanden på det klassiska tonårssättet: runt halsen.

Dolce & Gabbana, Versace och A.P.C. fäste sina band i byxlinningen.

Med det sagt är det väl dags att utropa nyckelbandens återkomst till accessoarvärmen igen? Det är faktiskt rätt så praktiskt med ett nyckelband även om du har nycklarna liggande i jackfickan eller väskan, det gör det enklare att hitta nycklarna när du sträcker ner handen i blindo – men framför allt är det snyggt med ett snyggt nyckelband runt halsen!

Antingen plockar du fram ett nyckelband du har liggandes i den där flyttlådan märkt ”pojkrum” hemma hos föräldrarna – eller så köper du ett par av de här nyckelbanden som är snyggast våren och sommaren 2018!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-26 13:33