Nynna och hitta låten som du har på hjärnan med hjälp av Googles nya funktion

Tjej som nynnar till telefonen

Den efterlängtade ”hum-funktionen” har nog aldrig varit så nära som den är nu.

Wilmer Gyllström | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-10-19 16:27  |  Lästid: < 1 minuter

Shazam och Soundhound är två populära appar som har hjälpt oss hitta låtar som spelas. Men ibland spelas inte den låten som du har på hjärnan. Du kan melodin men inte texten, hur ska du då hitta låten? Du är knappast ensam om att ha testat nämnda appars så kallade funktionalitet genom att nynna på en låt, men med samma resultat varje gång – ett bakslag. Fram tills nu. Nu slipper du slita dig i håret av frustration, nu nynnar du bara så hittar Google låten åt dig.

När du har sjungit in din melodi hjälper appen dig enkelt att identifiera potentiella sångmatchningar genom en maskininlärningsalgoritm. De mest troliga alternativen av låten kommer upp baserat på det du just sjöng in.

En god start är såklart att först ladda ner appen Google på din telefon – om du mot förmodan inte redan har den. När du sedan startar appen finns det i sökfältet en mikrofon som du ska trycka på. Därefter bockar du i att du vill söka efter en låt. Sedan får du briljera själv med din sång eller vissling i 10-15 sekunder och vips så kommer låten upp.

”Men hallå, jag är ju tondöv?” Lugn du behöver inte oroa dig. Funktionen snappar ändå upp melodin.

Vi svenskar verkar dock få ha lite is i magen, funktionen fungerar för iOS och Android på engelska men det verkar som att det kommer ta ett tag innan vi nordbor kan nyttja den.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-19 16:29