Hoppa till innehåll

Nytt svenskt varumärke gör exklusiva flip-flops

Markus Thörnhammar

Sommar-skodonet numero uno uppdateras i premium-skepnad av The Resort Co.

Få fotbeklädnader är så förknippade med sommar, sol, bad och allt som hör därtill som flip-flops (att sommarvädret i östra Svealand i skrivande stund påminner mer om en höstdag i Düsseldorf än en Pripps Blå-reklam är en annan femma). Den luftiga sandalen brukar emellertid oftast komma i plastiga utföranden som andas supermercado på Gran Canaria i betydligt högre utsträckning än High Fashion.

Det förhållandet har de två vännerna Niklas Schultz och Joakim Blom föresatt sig att ändra på. Under en resa till George Clooneys andra hem Comosjön i norra Italien konstaterade de båda att flip-flopsututbudet lämnar en del i övrigt att önska varpå de lämnade sina karriärer i näringslivet och tog sig an uppdraget att skapa en lyxig modell som lämpar sig för såväl poolkanten som storstaden.

The Resort Co:s sortiment består av fem modeller i olika mönster och färgställningar.

Resultatet är det purfärska varumärket The Resort Co som uteslutande fokuserar på just flip-flops i italienska premium-material som kombineras med en stilren skandinavisk design. Sandalerna tillverkas för hand i en liten fabrik i italienska Toscana.

– Flip-flops är en självklar sko när du njuter som mest av livet. Vi kände oss tvungna att göra något åt det bristfälliga utbudet och skapa en modern och lyxig modell, säger Niklas Schultz i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med ett fantastisk lokalt hantverk har vi hittat vad vi tror är grunden till en modern semestergarderob, säger Joakim Blom.

Rem och överdel tillverkas av saffiano-läder, mocka, satin och kanvas, tillsammans med en linning av mjuk mocka för ultimat komfort mellan tårna. Sulorna består av en kontrasterande över- och undersula, och är tillverkade i en ultralätt mikrocellulär EVA som ger en flexibel och lättviktig dämpning, likt den i löparskor.

Den första kollektionen från The Resort Co finns att köpa online nu och flip-flopsen kostar 995 respektive 1 195 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.