Hoppa till innehåll

Obama hyllar ”Bro Biden” med medalj – får vicepresidenten att gråta

Sofia Börjesson

Förra årets mest omtalade bromances kliver snart av scenen och bort från rampljuset. Men först passade Obama på att överraska Joe Biden genom att ge honom USA:s högsta civila utmärkelse, The Medal of Freedom.

Nog kommer man att sakna den sanna bromancen mellan Obama och Biden framöver. Foto: IBL/All over press
Nog kommer man att sakna den sanna bromancen mellan Obama och Biden framöver. Foto: IBL/All over press

Under torsdagen hölls en ceremoni där Barack Obama fick chansen att hylla sin bästa kompis, vice president Joe Biden, en sista gång. Och som han sa:

– Det här ger också internet en sista chans att snacka om vår bromance.

Talet till den till tårar rörde Biden är mer kärleksfullt än alla fyllesnack i världen. Obama berättar bland annat att det nu är åtta och ett halvt år sedan han bad Joe Biden att stå vid hans sida som vice president.

– Och det har inte funnits en enda sekund sedan dess som jag har tvivlat på klokheten i det beslutet.

Han berättar också om Joe Bidens fru Jill som är en av de bästa människor han någonsin mött.

– En gång gömde hon sig i ett av bagagefacken över flygstolarna i Air Force 2 för att skrämma tjänstemännen. För att: Varför inte?

När Biden till slut får veta att han ska få den högsta civila utmärkelsen, The Medal of Freedom, vänder han sig om och plockar upp en näsduk, uppenbart rörd. Och oavsett var man står rent politiskt är det omöjligt som åskådare att inte känna ett sting i hjärtat och en sorg över att vi inte längre kommer att få följa duon på lika nära håll framöver.

Se klippet här:

Se hela talet här (det är värt tiden):

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.