Hoppa till innehåll

Här är nya SVT-serien från skaparen bakom dockserien ”Kjell”

En av skaparna bakom succéserien ”Kjell”, humorgeniet Björn Carlberg, ligger bakom den nya närbesläktade serien ”Operation Klotty”.

Dockserien Kjell slog kanske inte ner som en bomb i det svenska populärkulturella medvetandet när den första säsongen om den hårt kämpande, och ofta arbetslösa, Bagarmossen-killen Kjell och hans V65-tokiga, kroniskt ciggbolmande morsa Birgitta sändes på ZTV 2007.

Humorserien, där Björn Carlberg spelade och gjorde rösterna till dockorna och Daniel Eskils regisserade, fick snabbt en andra säsong som obegripligt nog gick på SVT:s Barnkanalen. Kultstatusen var ett faktum och i Facebookgruppen ”Vi vill ha Kjell, säsong 3 på SVT!” flödade dagligen inlägg med referenser till den uppskattade serien. En säsong tre kom så småningom – fast på TV4. 2015 beställdes kanalen 24 avsnitt av serien som visades som julkalender på TV4 Play.

Sen dess har det varit tyst från Kjell-skaparnas håll, även om Björn Carlbergs Instagram-konto @gubbsynt är Instagrams förmodligen roligaste konto om man uppskattar Kjell-seriens humor.

https://www.instagram.com/p/BdhxAfnniUh/

Härligt då för alla Kjell-heads att Gubbsynts/Carlbergs nya serie Operation Klotty får premiär på SVT och SVT Play den 12 januari. Serien ser onekligen ut att vara en naturlig förlängning av Kjell, inte minst ser dockorna närbesläktade ut – och Björn Carlberg gör rösterna även denna gång. Serien kommer att sändas i åtta avsnitt varje lördag och vi vet av tidigare teasermaterial från Carlbergs insta att en av karaktärerna heter Ulf Dinkel… nej, förlåt: Ulf Kinkenspiel.

https://www.instagram.com/p/BojsDQUFPmR/

Så här säger SVT själva som Operations Klottys handling:

”Renata Dahlén lever ett gott liv i lyx och överflöd. Men rikedomen har inte kommit gratis. För hennes man vill säga. Maken och bilhandlaren Klotty har slitit ihop förmögenheten, så att hustrun Renata kunnat slå sig in i de finaste kretsarna i högadeln. Men de förnäma vännerna Margareta och Estelle missar inte ett tillfälle att sätta Renata på plats.” 

https://www.instagram.com/p/BrmiR2IBo5f/

Björn Carlberg och Joakim Tessert har skrivit manus till Operation Klotty, där också Tessert regisserar. Operation Klotty har premiär på SVT den 12 januari 2019 – samma dag läggs även alla åtta avsnitt ut på SVT Play. Serien är en samproduktion mellan SVT och produktionsbolaget Brain Academy. Mer bilder från serien hittar du här!

Ta på öra, ta på näsa, ta på haka, ta på mun … NU SITTER DU!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.