Därför är OS precis som en utekväll med polarna

Efter närmare eftertanke är det faktiskt ingen större skillnad mellan de olympiska vinterspelen och en blöt lördagskväll på stan.

Caféredaktionen | Foto Olympic Channel  |  Publicerad 2018-02-07 13:43  |  Lästid: 2 minuter

På fredag den 9 februari invigs vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea. Vi förutsätter att det kommer bli en rafflande tillställning med många känslosamma ögonblick, inte helt olikt en annan aktivitet vi gärna deltar i.

Vi pratar naturligtvis om blöta kvällar med vännerna, och när vi nu jämfört de båda sysslorna inser vi hur otroligt lika varandra de är i sin natur. Den målmedvetenhet som krävs för att tränga sig fram till baren efter att bartendern ropat ut att de tar sista beställningen – är det inte exakt samma driv som Johann Mühlegg hade när han likt en skenande älgtjur satte av i spåret i Salt Lake City 2002?

Och när taxin kommit för att hämta er från en förfest, men du fortfarande har bärs kvar i kylen – krävs inte samma finess och instinkt från din sida när du säkrar den perfekta fyllan med några snabba klunkar, som när skidåkare under 5-milen rycker tag i sina små vattenflaskor och sveper dem i steget?

Ja du hör ju, det är en och samma sak!

Så om du av någon anledning skulle få typ mindervärdeskomplex när du ser alla dessa toppatleter rusa fram i 40 knyck genom 15 minus och is-storm med snor i hela nyllet, medan du sitter på Harrys och myser med din sjunde Mariestads tryggt i näven – då vill vi bara säga: gör inte det!

1. 

2. 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. Och så dagen efter…

Känner du peppen?!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-09 17:25