Oscar Jacobson gör skräddad jeanskollektion

Oscar Jacobson ser blått.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-01-05 11:42  |  Lästid: 2 minuter

Vart tar modet vägen efter pandemin? Den frågan försöker alla varumärken svara på just nu. En sak är säker – många vill klä upp sig igen, men på ett bekvämt sätt. För dem som tycker att en hel kostym är för uppklätt och formellt är kombinationen jeans och kavaj en bra idé. Det är visserligen inget nytt sätt att klä sig, en nyhet däremot är att anrika herrkonfektionsföretaget Oscar Jacobson, grundat 1903, nu satsar stort på denim.

Nyligen lanserades konceptet ”Tailored Denim”, en modern jeanskollektion med tillverkning i Italien som kompletterar varumärkets dressade sortiment. Designer för denna satsning är välkända Roland Hjort, tidigare medgrundare och kreativt ansvarig för Whyred i 20 år.

”Vi har skapat tre jeansmodeller med stor respekt för passform och kvalitet som adderar ett avslappnat uttryck till vår livsstil och fulländar Oscar Jacobsons garderob. Det arv och kunskap inom skräddat mode som varumärket besitter gör våra jeans till en unik produkt”, förklarar Roland Hjort.

De tre jeansmodellerna är: Albert – genomgående smalare och rak över ben. Klassisk normal midja. Karl – väl tilltagen över låren men smalnar av längst ner över benet. Något högre midja. Johan – vidare och rak över ben. Något högre midja.

”Ambitionen med Oscar Jacobson har sedan starten varit att skapa en garderob för den moderne mannen som vill känna sig välklädd oavsett tillfälle – från jobb till fritid och fest. Välskräddade jeans är därmed ett naturligt tillskott i den garderoben.”

För att produkterna ska hålla en hög kvalitet och en dressad känsla har Oscar Jacobson lagt stort fokus på tillverkningsprocessen. Jeansproduktionen sker i Portugal hos Lisama, en familjeägd fabrik som sytt denim i premiumsegmentet sedan 1981. Tygerna vävs i Italien av Candiani – fjärde generationens jeanstillverkare som väver denim på begagnade amerikanska vävstolar som i ett tidigare liv använts av jeansvarumärket Levi’s.

”Passformerna är inspirerade av Oscar Jacobsons befintliga byxsortiment och den unika kunskap kring mått och passform varumärket samlat på sig över åren”, säger Roland Hjort. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-05 11:42