Hoppa till innehåll

Our Legacy öppnar ny butik – säljer provkollektioner och handmålade plagg

Tom Cehlin Magnusson

Our Legacy Work Shop är namnet på det hajpade märkets nya butik, som har en minst sagt ambitiös ídé.

Hyllade svenska märket Our Legacy öppnar ny butik, och inte vilken butik som helst. Den över 100 kvadratmeter stora lokalen i Vasastan i Stockholm fungerar inte bara som försäljningsplats för märkets produkter, utan också som en workshop där plagg ändras, färgas, sys om och målas på för att erbjuda kunden ett helt unikt plagg. Butiken heter följaktligen Our Legacy Work Shop, med en interiör som är designad av märkets egen arkitekt Samuel Ramnek Petri.

Butiken kommer innehålla allt från barnkläder, provplagg som aldrig hamnat i produktion till exklusivt framtagna plagg i små upplagor. Vi tog en pratstund med en av märkets grundare, Jockum Hallin, för att ta reda på mer.

1

Hur kom det sig att ni öppnade den här nya butiken, vad var inspirationen?

– Our Legacy är i behov av en plattform där vi kan experimentera fritt utan att påverka ”varumärket” Our Legacy. Vi har därför utrustat vår nya butik med allt som krävs för att tvätta, överfärga, omkonstruera, screenprinta och göra detaljhandarbeten på plagg, skor och accessoarer. För vårt designteam ger det här väldigt stor frihet att prova idéer som vi senare kan göra i större skala. För våra kunder tror jag att det kan vara inspirerande att se denna typ av arbete utföras, samt att de får chansen att hitta plagg som de blir helt ensamma om att äga.

– Produktutbudet i den nya butiken rör sig hela vägen från “CRAFT” som är helt unika omarbetade plagg, till “DEADSTOCK” som helt enkelt är nya produkter från tidigare kollektioner som vi säljer till rabatterade priser. Då vi nu är många på Our Legacy med småbarn har vi skapat en kollektion för killar och tjejer i åldern 1-6 år med mini-trackpants och Hawaii-skjortor för fredagsdiscot på förskolan. Dessa plagg finns endast i Work Shop-butiken.

– Vi har försökt skapa en butik som vi själva skulle vilja gå in i, där produktutbudet verkligen är rikt och man hela tiden upptäcker nya saker. En butik där utbudet ständigt förändras, där man både kan känna att man fyndar eller investerar i helt unika plagg.

4
Vad är tanken bakom de plagg som ni kallar “RECYCLE”/”UPCYCLE”, allt görs i själva butiken? Är det ni själva som färgar om och målar?

– Vi överfärgar och refinisherar jersey, skjortor, byxor och ytterplagg, känslan i dessa plagg blir fantastisk. Vi är även tillbaka där vi startade och gör grafiska koncept som vi screenprintar för hand på t-shirts och longsleeves. “UPCYCLE” är ett finare ord för att ta tillvara på det man har.

– Vi har ett stort tygarkiv och lager i Portugal, därför vill vi ta tillvara på redan inköpta tyger, det kan vara tyger från föregående års kollektioner eller rullar med provtyg som aldrig använts, och producerar plagg som det är efterfrågan på i våra butiker. Hållbarhet och estetik är ledorden, ett av huvudsyftena med Work Shop-butiken är att minska de avtryck vi som varumärke sätter på miljön.

2
Kommer det säljas vintage-plagg i butiken?

– Ja, både vår personal och våra kunder kommer ges möjligheten att i ett kurerat koncept förmedla vidare sina vintage Our Legacy-plagg.

Kön som uppstår när ni har utförsäljning har blivit närmast mytomspunnen i Stockholm, är det slut på era utförsäljningar nu?

– I Work Shop-butiken kommer man året runt kunna hitta tidigare kollektioner till rabatterade priser, men också på köpet få en inspirerande shoppingupplevelse utan vassa armbågar och trängsel.

Hur ser planerna ut annars, ni har redan en butik i London, är det något annat på gång?

– Vi letar just nu lokal i New York för att öppna en flaggskeppsbutik där under 2017.

5
7

Our Legacy Work Shop ligger på Rödabergsgatan 6 i Stockholm och har öppet tisdag-söndag. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.