”På spåret”-duo släpper Blümchen-flirtande singel

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul i På spåret

”Pax att var Blümchen!" sa Josefin ”Josefinito” Johansson. ”Pax att vara Günther!” sa Johar Bendjelloul och sen kom låten ”C U in B3RLIN” till.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-05-28 14:59  |  Lästid: < 1 minuter

Under 90-talet dominerade den bpm-intensiva musikgenren eurotechno de europiska musiktopplistorna. Artister som Blümchen, E-Type, Vengaboys, Scooter och Alice Deejay var några av de största stjärnorna i genren när det begav sig. Sen dess har genren varit död fram tills för några år sedan då den semi-återuppstod via nostalgifestivaler som We Love the 90’s.

Nu släpper mångsysslaren och den nyliga Alla mot alla-vinnaren Josefin “Josefinito” Johansson en extremt Blümchen-inspirerad sommardänga tillsammans med sin På spåret-polare, journalisten Johar Bendjelloul. Ett musikaliskt samarbete varken du, jag eller nån annan hade på känn.

Låten heter C U in B3RLIN och hade, om den släpptes 1997, förmodligen fått tre gröna ”tryck till”-händer av Tony Zoulias med gäster i ZTV-programmet Tryck till.

”Redan under vår första resa i På spåret fann vi varann direkt genom vår gemensamma kärlek till Blümchen. Och jag visste att detta måste utnyttjas på nåt sätt. När Johar klev in i studion var det som att trycka på en knapp, dammluckorna öppnades och fram forsade en tysk superkraft. Med rim!” säger Josefin Johansson om låten.

”Josefin frågade mig: 'kan du skriva en rap på tyska, lite som Scooter ungefär?' Får man en sådan fråga är svaret självklart 'ja natürlich'. Jag älskar ju eurobeat, framförallt om den är tysk och går väldigt snabbt. Jag tycker att all musik borde gå i minst 140 BPM! säger Johar ”Johar Untz” Bendjelloul.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-28 15:11